Followers

”Sesungguhnya aku sedang menasihati kamu, bukanlah bererti akulah yang terbaik dalam kalangan kamu. Bukan juga yang paling soleh dalam kalangan kamu, kerana aku juga pernah melampaui batas untuk diri sendiri. Seandainya seseorang itu hanya dapat menyampaikan dakwah apabila dia sempurna, nescaya tidak akan ada pendakwah. Maka akan jadi sikitlah orang yg memberi peringatan.”

-Imam Hasan Al-Basr

Wednesday, 2 March 2011

sedikit petua untuk pindah (move on)

ni bukanlah petua barang mana yang perlu diangkut barang mana perlu disedekah dan barang mana perlu dibakar ketika pindah rumah..disebabkan aku cheap heart hari ni, aku nak share sikit perkara2 common untuk move on lepas clash! haha..nak kata aku expert, tak de lah sangat..tapi bukan nak nose high la, setakat Johny Depp, Cyril Takayama and Arjun Rampal tu, bekas2 aku je dorang tu..kah kah kah

ayuh2, mari baca..semua orang pun buat benda yang sama aku rasa

1. busykan diri - tolong jangan gatai sangat buang masa duduk hujung katil sambil peluk lutut sorang2 dalam bilik..kalau aku jadi roomate kau, and aku ternampak keadaan kau macam tu, maka terciptalah sejarah manusia tertelan baldi..come on girls/dudes, kau tak boleh duduk sorang2 dalam keadaan baru lepas clash..ni menambahkan bala sebab kau akan terbayang-bayang dia di mana2 sahaja..hatta teddy bear muka lembu pun kau nampak macam dia..bahaya tu!..mau hancur lembu tu kau kerjakan! jangan rosakkan benda comel, tapi kalau tu ex kau bagi, boleh kira halal keh keh keh

2. have fun with friends - tolong! tolong!tolonglah jangan cari kawan spek mata besar rambut belah tengah time2 macam ni..yang bila kau cerita kat dia, dia hanya pandang kau sekilas lalu pandang balik pada cinta hati (buku) dia..sungguh rasa nak patahkan spek dia lalu campak dalam tong sampah (emo!)..buat kau bertambah tension ada la..cari lah kawan yang serupa syaiton sikit..yang bila kau cakap 'weh aku down la', maka tak semena-mena dia tolak kau jatuh longkang dan gelakkan kau, lalu cakap 'chill lah! ni la masa nak cuci mata flirt2, meowwww!'..then mengheret kau pergi main bowling sambil gelakkan diri masing2 sebab bola masuk longkang!

3. luahkan - luahkan apa yang kau rasa kat someone yang kau percaya..cukuplah seorang dua, kalau kau nk cerita kat 1 kolej, annoying woih..yucksss!..dan2 pulak yang perempuan nak cerita kat laki je..desprado dowh! haha..tapi style aku, aku tak cerita semua..pekung di dada jangan di tayangg..eh pekung tu binatang apa ntah??..just cerita yang base je, contoh 'weh aku da break, sila buat aku gelak sampai muntah'..simple and easy..jangan nak raih simpati orang, mula2 boleh la layan..da 3 tahun clash cerita benda yang sama, pergi la mam! haha..perkara lalu jangan dikenang sangat la yang penting hehe

4. elakkan diri dari ingat pasal dia - kalau boleh, elak la dari pergi2 tempat yang mana ada tragedi kau dengan dia..kalau kau da stable takpe..ni baru sehari clash, dan2 kau nak pergi tempat favourite melantak sama2..lagi gedik kalau nak duduk kerusi yang korang selalu duduk sama2 dulu..boleh berair bai mata!..malu oh gitu..da2, jangan buat camtu yek..barang2 yang dia bagi, simpan..jangan buang, sayangg ohhh! kalau da stable nanti boleh pakai balik kah kah kah..tak pun boleh lelong kat blog sebagai barang pre-loved..hahaha..duit tuh! menjana ekonomi beb!

yang last ni paling penting!!

-
-
-
-
-
-

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
bagi suspen sikit!
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
5. siapa suruh kau bercinta?? gatai sangat kan?? padan muka!! hahahahhaha

4 comments:

  1. haha...harap saya x clash la dgn dia..hehe...sbb nnt kene 'pdn muka' .haha

    ReplyDelete
  2. adlie : haha thnx ;)
    nub : hehe awat??
    aisyah : hehe..xpe, doa2 jodoh berkekalan ;)

    ReplyDelete

Kalau aku suka comment korang, aku approve. Hahaha.
Thank you in advance