Followers

”Sesungguhnya aku sedang menasihati kamu, bukanlah bererti akulah yang terbaik dalam kalangan kamu. Bukan juga yang paling soleh dalam kalangan kamu, kerana aku juga pernah melampaui batas untuk diri sendiri. Seandainya seseorang itu hanya dapat menyampaikan dakwah apabila dia sempurna, nescaya tidak akan ada pendakwah. Maka akan jadi sikitlah orang yg memberi peringatan.”

-Imam Hasan Al-Basr

Monday, 21 March 2011

racangan masa depan??

kau ada rancangan masa depan?? ada?? ada?? heh annoying la kau Nadia!..aku TAKDE! hahaha..aku bukan jenis bangsa yang ada aim untuk masa depan..bila orang tanya nak jadi lawyer apa??..maka aku jawab eh bila aku nak jadi lawyer?? maka kena lastik dahi setempek sebab sah2 aku ambil course law, tak kan nak jadi doctor pulak..to play safe 'entahla, malas fikir, tengok rezeki, sekarang tak boleh demand2, entah sempat ke tak pun'..hehe

aku ada la perancangan sikit2, tapi aku malas nak fikir sangat..option first; aku nak ambil chambering and apply ptd..option second; aku nak sambung master either kat Australia atau UK, wah! tinggi cita2..option ketiga; kahwin je la senang! hahahahaha..nak kena sepak secara bertubi-tubi dengan kelajuan 180km/jam dengan Puan Yang kalau buat macam tu?? -_-''..ye mak ye, Nadia kerja nanti, nak suruh Nadia belikan rantai emas la tu..haha

ah lantak dulu benda2 tu, 1 hari nanti korang tahu jugak aku kerja apa kan?? janji halal hehe..aku tengah merancang masa depan untuk jangka masa terdekat ni..aku habis exam nanti 21.5.2011..then aku cuti 4 bulan woihhh! ibu2 mengandung harus jeles ni..huehuehue..apa aku nak buat 4 bulan tu??

sampai awal bulan 6 - sibuk dengan preparation aku pakcik aku kahwin
sepanjang bulan 6 - praktikal, maybe kat mahkamah Ipoh..siapa2 nak kidnap aku nak bawa pergi wayang, dialu-alukan..aku maybe duduk rumah nenek aku..dia sporting, balik midnight pun dia tak kisah, siap sediakan air milo panas lagi..walawehhh! haha
bulan 7 - tak rancang apa2 lagi
bulan 8 - puasa! harus melepek kat rumah..ehhh puasa tak habis ganti lagi..ayokkk!
bulan 9 - raya and balik UUM untuk sem 5..pffftttt!

aku ingat nak kerja..mak aku suruh kerja dengan pakcik aku je, buat kad kahwin..ah rimas aku! asyik2 buat kad kahwin orang je, aku punya tak buat2 jugak..rebel ni!..aku nak cari experience lain, tapi en.Roslan sure tak bagi aku kerja merapu-rapu, sayang betul dia kat aku..huehuehuehue..any idea??

tqah, Pangkor jom? kalau ada duit la! hahahhaha

*sorry, aku delete number kau intentionally..aku tak bersedia lagi untuk sebarang komitmen..jangan tunggu aku! kalau ada jodoh, nanti mesti aku jumpa number ko balik..hehe..I know you have a lot of things to settle down first..selesaikan yang tu dulu..eh kalau jadi pergi US, carikan aku mat salleh comel sorang..hahaha

2 comments:

  1. jom jom ! siapa nak pg us??? walaweh? aku ada ketingalan apa2 gosip tak ? haha

    ReplyDelete
  2. aku da ajk eyda n ros..dorg xde mslh kalo xde mslh hahahha
    eh, nnt aku cter hehe..aku x cte lg eh kt kau??

    ReplyDelete

Kalau aku suka comment korang, aku approve. Hahaha.
Thank you in advance