Followers

”Sesungguhnya aku sedang menasihati kamu, bukanlah bererti akulah yang terbaik dalam kalangan kamu. Bukan juga yang paling soleh dalam kalangan kamu, kerana aku juga pernah melampaui batas untuk diri sendiri. Seandainya seseorang itu hanya dapat menyampaikan dakwah apabila dia sempurna, nescaya tidak akan ada pendakwah. Maka akan jadi sikitlah orang yg memberi peringatan.”

-Imam Hasan Al-Basr

Friday, 11 March 2011

ooVoo merapatkan silaturahim sesama insan :)

as I told before, aku memang agak rapat dengan family side ayah..kitorang suka gosip2 kat group FB..yela, nak call sorang2 yang ada kat merata-rata Malaysia mahu habis sebulan gaji..bila Cumi (pakcik aku yang bongsu) tahu aku ada skype, dia pun add aku..maka kami bervideo call..kau pernah web cam dengan pakcik?? hahaha..kalau ada boyfriend, takde masanya aku nak web cam dengan pakcik..haha..statement membunuh!

then pakcik aku lagi sorang nak menyibuk, tapi kat skype tak boleh video conference..call boleh la ramai2, tak syiok la gitu..siapa nak tengok aku joget2 dalam bilik?? haha..then aku teringat ooVoo..tak silap aku boleh video conference sampai 6 orang..maka aku menggunakan pemerintahan kuku besi, memaksa yang lain download ooVoo, through skype pun boleh invite

bila semua orang da download maka makin meriah la malam2 aku..maka makin kurang la rindu nak balik rumah, maka makin lambat la aku start buat kerja -_-''..semalam aku tunjuk soft toy aku kat Fatini, Cumi tunjuk bola golf dekat minah kecil tu, then boleh dia muka kesian sambil berzikir 'nakkk..nakkk..nakkkk'..meletus gelak semua orang! hahaah..muka tak boleh bla budak tu kalau nak barang orang =P


Fatini sedang sedaya upaya nak fahamkan konsep video call, Cumi tak boleh bla gelak macam tu, tau la nak kahwin da, tak payah excited awal2 la =P..Pak Ched da mula meroyan nak beli camera sebab laptop dia takde camera haha..Cik Uda sumpah tak senonoh tunjuk boxer warna warni -_-''..aku?? mantain comel..kah kah kah..kena paksa pakai tudung semata-mata nak snap gambar nak post kat group FB, nak jeleskan ahli keluarga yang lain..kemainnn tinggi nilai riak! :D..

aku on lambat semalam sebab migrain, gelabah pakcik2 aku tanya kenapa aku tak online..relax2, tau la sayangg, tak yah la tunjuk sangat! haha..aku mengadu la aku migrain and aku baru bangun tidur lepas telan uphamol..then Pak Ched aku tak bagi rely on ubat macam tu sangat..maka hasilnya, balik nanti dia suruh aku buat rawatan acupuncture, fully sponsored by him..waaahhhhh! rezeki maaa! walaupun dia paling suka kutuk aku, dia la yang paling banyak sponsor aku..huehuehue..tapi sakit tak nak buat benda alah tu?? kalau sakit, terima kasih je la..hahaha

ooVoo harus bayar aku royalti ni promote barang dorang ;)

*I'm really thankful that God give them to me :)

2 comments:

  1. fatini suka over weh jadi manusia paling muda bervideo cam :) hahahaha. well, dah memang dia paling comel pun kan banding dengan kau :) hehe. kau jelita jeh :)

    ReplyDelete
  2. haha..die mmg gedik wpun comel..oh ko da puji aku tu kire ok sgt la tu.aku anggp ianya ikhls! hahaaha

    ReplyDelete

Kalau aku suka comment korang, aku approve. Hahaha.
Thank you in advance