Followers

”Sesungguhnya aku sedang menasihati kamu, bukanlah bererti akulah yang terbaik dalam kalangan kamu. Bukan juga yang paling soleh dalam kalangan kamu, kerana aku juga pernah melampaui batas untuk diri sendiri. Seandainya seseorang itu hanya dapat menyampaikan dakwah apabila dia sempurna, nescaya tidak akan ada pendakwah. Maka akan jadi sikitlah orang yg memberi peringatan.”

-Imam Hasan Al-Basr

Friday, 4 March 2011

Alhamdulillah, Allah selamatkan segalanya

kat FB ada group family aku side ayah..memang meriah....dari situ la aku tau update pasal family aku, kat situ la kitorang gosip2 dengan aunts and uncles, dorang upload gambar2 lama, cerita2 benda lama, and kat situlah bukan main lebat dorang ngutuk aku! hamboihhh! aku delete group tu baru tahu..aku kan admin *muka bangga*..tapi terhibur bila tension2 ada je benda lawak kitorang nak diskuss ;)

petang tadi after balik kelas aku buka la group tu..berderau darah aku bila tengok pakcik aku upload gambar kereta maksu aku accident! baru berapa hari lepas aku membebel kat sini pasal accident..syukur Alhamdulillah, tak de pape jadi, just kereta je remuk sikit..usually, maksu aku bawa anak laki dia sekali, fortunately, hari ni suami dia yang bawa..kalau tak, tak dapat aku bayangkan budak kecil tu tergolek dalam tu..huhu..

boleh buat nombor ekor untuk esok tu hahaha!

maksu aku punya kereta Alza tu..nampak sangat kereta Malaysia pondan..MPV yang terangkat kena langgar dengan Honda apa ntah tu..kira ok la tu, maksu aku sempat elak sikit, kalau tak mahu jadi sekeping Alza..nauzubillah.

salah maksu aku, dia nak tekan brek, tapi tertekan minyak..ni la salah satu kelemahan bawa kereta auto!..pernah jadi kat aku..time tu aku konon nak speed, tapi tertekan brek, maka terjadilah brek emergency, maka terhantuklah badan aku ke stereng, maka aku rasa aku bengong time tu! haha

apa2 pun, Alhamdulilah, tiada sebarang kecelakaan..setakat kereta tu, insurans ada!..aku tak call rumah hari ni, kalau tak mesti dapat bebel free dari en.Roslan..ayah aku memang over concern, karang dengan aku2 dia tak bagi drive kat sini..haha..ni namanya, lembu punya susu sapi dapat nama..eh ada kene mengena tak?? ada tak peribahasa ni?? haha..pakcik2 aku da nganjeng aku dalam group family kitorang tu, 'mesti Yang (ayah aku) tengah fikir ayat macam mana nak pujuk Beron (aku) yang degil nak mampus ni bawa kereta mengikut piawai dia, 60km sejam..hahahahahahhahahaha'..hampeh kan dapat pakcik2 camtu?? -_-''

6 comments:

  1. cool gila weh . uncle kau. cumi ke apa tu ? haha. btw, nasib la kan selamat :) alhamdulillah

    ReplyDelete
  2. cumi and pakched (the one yg duk s.alam, ingt x?)..tu la, alhmdulilah :)

    ReplyDelete
  3. seronok kan dpt macik pakcik yg spoting cam tu. HEHE, btw, alhamdulillah takde yang teruk,,
    drive leklok ye nxt time ^^,

    ReplyDelete

Kalau aku suka comment korang, aku approve. Hahaha.
Thank you in advance