Followers

”Sesungguhnya aku sedang menasihati kamu, bukanlah bererti akulah yang terbaik dalam kalangan kamu. Bukan juga yang paling soleh dalam kalangan kamu, kerana aku juga pernah melampaui batas untuk diri sendiri. Seandainya seseorang itu hanya dapat menyampaikan dakwah apabila dia sempurna, nescaya tidak akan ada pendakwah. Maka akan jadi sikitlah orang yg memberi peringatan.”

-Imam Hasan Al-Basr

Monday, 21 February 2011

dilemma di tengah2 semester!

seminggu sebelum dinner muka sorang2 macam kena sembelit..lepas habis dinner aku ingat boleh la nampak senyuman yang menawan kat muka kawan, rupa2 nya macam orang sawan ada la! haha,..yela, sebelum ni busy urus dinner, lupa pulak yang kita ni students, ada assignments ngeh ngeh ngeh

bangun je dari tidur, terus terduduk tegak, teringat assignments..percaya tak?? haha janganlah percaya..you know me well..selagi bukan esok due date nya, aku boleh duduk depan laptop pandang imbasan muka sendiri kat screen laptop selama 56 min 45 saat..walaupun esok due date, aku tetap boleh baring mengadap ceiling bilik tengok kipas berputar selama 56 min 30 saat..hanya kurang 15 saat dari sebelum ni, mungkin sebab ada kesedaran esok kena submit kerja!..dunia! dunia! eh tetiba nak salahkan dunia..haha..ngok ngek kepala senget

tadi gigih siapkan assignments Family Law, kena buat civil divorce..kau faham2 je lah kan kalau guna laptop..5minit pandang microsoft words, 50minit pandang facebook..perosak dunia betul! haha..tak habis2 nak blame dunia -_-''..adik2 yang dalam perut mak lagi, yang nanti nak ambil law, percayalah zaman korang nanti mesti ada kes cerai sebab facebook..percayalah! wah macam peramal masa depan pulak aku ni! haha..ahkak punya kes semua zaman Mahatma Ghandi tauuu! walaupan dalam kubur da jadi tengkorak, kes dia fresh lagi..nak orang ingat korang, sila la cari masalah..hahaha

meh nak share ilmu sikit..cerita pasal divorce, memang sadisssss! siapa suka perpisahan ye dak??..group aku kena buat tajuk irretrievable breakdown of marriage..ada 4 circumstances yang boleh leading ke benda ni..adultery, desertion, bad behaviour and bila spouse kau tinggalkan kau tanpa berita selama 2 tahun! hoh tak agak2 2 tahun nak buat bodoh je, ingat bini tu tunggul apa kat rumah??..penceraian jenis ni, tak boleh nak reconcile..nasib la, kau buat perangai siapa suruh??..tapi ni untuk non-muslim je, muslim aku tak belajar habis lagi keh keh keh

tu baru family law, belum criminal law, tort, bm pengurusan, public international law..mati sekaranggg! -_-'' .. family law aku hampir nak siap, group punye hokeyhh! indvidu habuk aku tak sentuh lagi..ayyommmaa!.tengah takde feeling nak buat apa2, tiba2 aku dapat mms :D..sejuk hati..terus ada semangat nak update blog..hahahhahhaampeh! ingat semangat nak sambung buat kerja!

-
-
-
-
-
-

-
-
-
-

-
-
-
-
-
-
-
-

-
-
-
-
-
-
-
-

-
-
-
-
-
-
-
-
-


pengubat hati yang lara..i miss her so muchh!! kiddo, cant wait to see you ;D

No comments:

Post a Comment

Kalau aku suka comment korang, aku approve. Hahaha.
Thank you in advance