Followers

”Sesungguhnya aku sedang menasihati kamu, bukanlah bererti akulah yang terbaik dalam kalangan kamu. Bukan juga yang paling soleh dalam kalangan kamu, kerana aku juga pernah melampaui batas untuk diri sendiri. Seandainya seseorang itu hanya dapat menyampaikan dakwah apabila dia sempurna, nescaya tidak akan ada pendakwah. Maka akan jadi sikitlah orang yg memberi peringatan.”

-Imam Hasan Al-Basr

Monday, 7 February 2011

lelaki terhebat; carta hati ;)

lelaki sekarang memang susah nak percaya..among thousands, only fews which can rely on..this is mine :

1. ayah
lelaki terhebat di hati aku..walaupun dia pendiam, but from his action I know how much he loves us :)..dia sanggup buat apa je untuk kebahagiaan kami sekeluarga..kalau ada yang sakit, dia paling gelabah..even kami selsema je pun, malam2 dia akan datang masuk bilik letak vicks, selimutkan..balik2 kerja benda pertama dia akan buat, tanya da sihat ke belum, sanggup ambil cuti nak jaga anak2 and bini dia..sweet tak ayah aku?? haha..dia tak pernah kata 'no' kat aku..he's really my mr 'yes' man..haha..dia tak pernah pukul anak2 dia..time kecil, degil aku memang tahap mak bapak boleh fobia nak ada anak..tapi ayah tak pernah pukul, paling tidak pun, dia ambil hanger, pukul pintu..kalau aku dapat ayah stok askar, innalillah dah jawabnya =P

mak aku adalah segala-galanya bagi dia..habis je waktu kerja, mak aku kene stick dengan dia..nak pergi isi minyak kereta pun nak mak aku teman..mak aku memang pengurus hidup dia yang terbaik :)..malam2 sebelum tidur, they'll have their pillow talk, cerita semua apa yang jadi hari tu to each others..ha kantoi Nadia, sekodeng mak ayah tidur..haha..terlampau banyak untuk diceritakan..overall, he's my best man..ayah, I love you!

2. atok
side ayah - tak sempat beramah mesra, passed away when I was 4years old..tapi from the story, aku boleh jatuh sayangg..dia seroang yang tegas..ustaz yang quit, then jadi penjual durian sebab jual durian lagi masyuk at that time..hehe..membesarkan 12 orang anak, cukup dengan didikan agama..salute habis..mungkin sambil tunggu orang datang beli durian, dia mengajar mengaji kot =P..didik anak ala2 askar wataniah, salah sikit sila volunteer kepala kena selam dalam kolah

side mak - merasa sampai tahun lepas hidup dengan dia..banyak diam dari bercakap..he loves my laugh =')..kalau nak apa dari dia, kene gelak dulu..haha..comel! tak suruh pun aku gelak..dia stare aku lama2 pun aku gelak..dia pegang tangan aku lama2 pun aku gelak..dia suruh kiss dia pun aku gelak..conclusionnye, aku memang suka gelak -_-''..kahwin 3, tapi dapat menyatukan semua anak bini menjadi sebuah keluarga yang harmoni..walaupun dia dah takde, anak2 yang lain still balik raya kumpul ramai2..I know he'll be proud 'there'

tok, lama kita tak jumpa..Nadia rinduuuuuuuuuu sangat2..hmmmm

*what ever happens, aku sentiasa mendoakan kebahagiaan lelaki yang aku sayangg, di sini dan di 'sana'.. :)

2 comments:

Kalau aku suka comment korang, aku approve. Hahaha.
Thank you in advance