Followers

”Sesungguhnya aku sedang menasihati kamu, bukanlah bererti akulah yang terbaik dalam kalangan kamu. Bukan juga yang paling soleh dalam kalangan kamu, kerana aku juga pernah melampaui batas untuk diri sendiri. Seandainya seseorang itu hanya dapat menyampaikan dakwah apabila dia sempurna, nescaya tidak akan ada pendakwah. Maka akan jadi sikitlah orang yg memberi peringatan.”

-Imam Hasan Al-Basr

Thursday, 10 February 2011

komik dan Nadia ibarat Beron dapat barang free

aku kalau dapat barang free memang teruja tak hengat..aku tengok mak aku dapat anak sulung pun (yakni aku) tak seteruja tu..ok2 tak payah kutuk kononnya mak aku tak rela dapat aku..mak aku sayangg aku woih walaupun aku jenis bangsa degil nak mampus..kalau kat air vitagen dapat sticker free sebesar 3cm x 3cm pun aku sanggup hempuk adik aku dengan remote control sebab berebut dengan dia..janji barang free tu aku punya, pegang 15minit, then aku campak la..apa bengongnya da umur 20 nak rebut yoyo free ntah anak sulung en. Roslan ni?? hishhh!..tapi siapa tak suka kalau free, ye dak?? hehe

macam tu lah aku dengan komik..bila nak beli teruja gila, time bayar kembang kempis bangga segala yang ada..time koyakkan wrapper dia toksah cerita la, rasa nak menitik air mata terharu..baca pun sepatah2, tak nak bagi cepat habis -_-''..tapi dengan komik, aku tak campak lepas baca..aku simpan, sanggup bakar baju sebab nak sumbat dalam almari baju, kotak lama da tak muat..siapa rosakkan sikit, siaplah satu kampung aku hambat dengan parang..sebab tu siapa pinjam komik aku, aku bersila depan dia time dia baring baca, sebab aku tak nak dia rosakkan..woih kalah boyfriend aku sayangg komik ni..opssss! haha

aku tak baca komik genre romantik..tak masyuk lah! nak romantik2 baca novel la bai..aku baca komik yang lawak2 je..mengekek gelak..kau nak campakkan aku sorang2 kat mana pun boleh, janji ada komik..dulu aku kumpul ujang, tapi fedup sebab asyik hilang je..sampai kadang2 bila aku beli, memang aku suka sedekah kat orang, boleh jugak dia buat baca time bosan..suka berbakti kepada masyarakat betul cucu tok Nan ni ;)..lagipun dia keluar tiap bulan, bila tak de duit tu tak pasal2 burn duit belanja makan sehari sebab nak beli ujang..tak sihat aktiviti macam tu..kalau komik ni, boleh beli time ada duit je..kalau ada duit lebih, aku rembat 5 biji terus! pastu mula rasa nak terbang balik sebab nak baca :D

antara komik2 aku, included budak baju kuning -_-''

sepanjang aku kumpul komik, banyak jugak barang free aku dapat..lagi la aku berkobar-kobar bak jalur gemilang berkibar nak beli lagi dan lagi..kalau beli banyak selalu dapat..mak dengan ayah sanggup geleng kepala je la..aku paling suka komik Zint..hahahhahaha..sumpah lawak!

antara barang free yang aku dapat :D

kepada en. bakal suami, tolonglah support minat aku nih..aku janji aku sayangg kau lebih kalau kau dapat sediakan bilik bacaan komik untuk aku dan anak2 kita..kalau kau setuju, kira jadi lah! tahun 2014 sila masuk meminang! hahaahha

*siapa nak teman aku pergi Toy Museum?? ::wink wink::

2 comments:

  1. wahhh..x tesangka aku ang kaki komek..

    nak pnjam oit. hehe

    ReplyDelete
  2. kaki aku, kaki manusia lah! hahahah

    sewa! sewa! :D

    ReplyDelete

Kalau aku suka comment korang, aku approve. Hahaha.
Thank you in advance