Followers

”Sesungguhnya aku sedang menasihati kamu, bukanlah bererti akulah yang terbaik dalam kalangan kamu. Bukan juga yang paling soleh dalam kalangan kamu, kerana aku juga pernah melampaui batas untuk diri sendiri. Seandainya seseorang itu hanya dapat menyampaikan dakwah apabila dia sempurna, nescaya tidak akan ada pendakwah. Maka akan jadi sikitlah orang yg memberi peringatan.”

-Imam Hasan Al-Basr

Thursday, 17 February 2011

kau faham tak??

kau faham tak perasaan bila perut aku tak boleh terima makanan pedas tapi mulut aku tak boleh tak terima makanan pedas??..sungguh menyeksakan bila kita nak balancekan kehendak dan keperluan..kehendak mulut nak yang pedas2 je, keperluan perut nak yang tak pedas! nafsu memang susah dikawal..nak manjakan perut, mulut rasa nak muntah..nak manjakan mulut, perut pulak sakit, tak agak2 pulak sakitnya, sampai rasa nak pitam..entah bila la 2 organ ni boleh berkerjasama!

kau faham tak perasaan pelik bila kita mimpi orang yang sama dalam masa 4 hari berturut-turut??..dah 4 hari aku mimpi family members aku, bukan setakat siblings mak ayah, tapi masuk pakcik makcik both side pulak tu..kadang2 mimpi nightmare..semalam aku mimpi ada hantu arahkan semua mainan dalam rumah aku, hancurkan rumah aku..da macam cartoon mimpi aku..scary tak scary??..kenapa ha?? ada siapa2 tahu??..jauhkanlah dari sebarang kecelakaan

kau faham tak perasaan bila esok ada annual grand dinner, tapi malam ni aku demam, boleh??..esok aku bertugas bahagian pendaftaran kot..sian kat kawan2 aku tengah bertungkus-lumus rehearsal, aku boleh tolong tengok je, tu pun tak mampu nak tunggu sampai habis..detail aku cerita nanti..tapi aku demam malam da dekat2 5 hari da wehh! aku dari kecik akan demam malam je, siang aku sihat walafiat melompat sana-sini..doktor pun pelik, kalau doktor pelik, apa ntah lagi aku..temperature badan aku bila siang memang demam, tapi aku memang tak rasa weak pun..tapi bila malam, mula la gedik dia datang..kene tidur dengan mak ni baru hilang kot..mak!! nak kahwin balik!! huaaaaa

kau faham tak?? tak faham?? takpe lah! sebab aku pun tak faham sebenarnya -_-''

2 comments:

  1. moga sehat2 and entry khas untuk nadia
    http://syikin-awalktoremember.blogspot.com/2011/02/nadia-vs-beron-melati-qistina-mummy.html

    ReplyDelete

Kalau aku suka comment korang, aku approve. Hahaha.
Thank you in advance