Followers

”Sesungguhnya aku sedang menasihati kamu, bukanlah bererti akulah yang terbaik dalam kalangan kamu. Bukan juga yang paling soleh dalam kalangan kamu, kerana aku juga pernah melampaui batas untuk diri sendiri. Seandainya seseorang itu hanya dapat menyampaikan dakwah apabila dia sempurna, nescaya tidak akan ada pendakwah. Maka akan jadi sikitlah orang yg memberi peringatan.”

-Imam Hasan Al-Basr

Sunday, 27 February 2011

I just miss u grandpa!

tok, kadang2 Nadia lupa yang tok da takde kat dunia ni..bukan, bukan Nadia tak boleh terima qada' dan qadar Allah, just Nadia rasa yang tok masih di sini..bila Nadia ternampak apa2 yang mengingatkan Nadia kat tok, baru Nadia sedar yang tok da jauh, tok da takde kat sini

tok, hidup ni bukannya senang kan??..kadang2 rasa nak cepat je ke 'sana'..world is too crowded for me! tapi selagi belum tiba masanya, kita tak kan berjumpa kan??..don't worry, I'm just ok here..biasalah masalah2 kecil ni kalau datang salah masa memang rasa nk buat bungee jumping je!

kerja banyak ya amat tok oiiii! dulu tok nak Nadia jadi doktor kan?? hehe..sorry, tak dapat lunaskan impian mu kerana cucunda mu ni Allah tahu kemampuan nya! ;)..walaupun kadang2 rasa tak mampu je nak further dalam law ni, but I won't disappointed you and others family members! :)..da janji dengan Cik Mal nak buka firm sama2..keh keh keh berangan!


perpisahan..memang susah nak terima kan??..lupa apa ntah lagi..cuma ambil masa nak terima, berapa lama?? ikut daya tahan mental masing2..berpisah, mati atau hidup, dua2 sakit rasanya!..tapi ingat satu benda, tak de  apa yang kekal dalam dunia ni..so selagi dia ada dekat dengan kita, hargailah! nanti menyesal tak sudah pulak!


menyedari kau di sini membuat hati rindu, air mata mengalir syahdu
satu hari, ini juga akan jadi habitat aku
hilang dunia, hilang segala
kembali kepada yang berkuasa
dunia hanya sementara
maka fokus pada yang utama!

*sorry, entri emo sikit! terjumpa gambar ni, tiba2 jd emo ;)

5 comments:

  1. sedekahkan lah Al-fatihah kepada arwah..semoga arwah tenang di sana..amin..
    awak jgnlah sedih2 ya..xpa..wlupn awak x further in medical, as long as awk berjaya dlm khdpn awak, he will be happy 4 u..:-)

    ReplyDelete
  2. Hi! please do visit our blog! we sell
    purely handmade products such as pouch,
    earrings, cards, hp strap, cute items!
    쇼핑하시면 더 감사합니다~~^^
    http://twinscraftlife.blogspot.com/

    ReplyDelete

Kalau aku suka comment korang, aku approve. Hahaha.
Thank you in advance