Followers

”Sesungguhnya aku sedang menasihati kamu, bukanlah bererti akulah yang terbaik dalam kalangan kamu. Bukan juga yang paling soleh dalam kalangan kamu, kerana aku juga pernah melampaui batas untuk diri sendiri. Seandainya seseorang itu hanya dapat menyampaikan dakwah apabila dia sempurna, nescaya tidak akan ada pendakwah. Maka akan jadi sikitlah orang yg memberi peringatan.”

-Imam Hasan Al-Basr

Thursday, 24 February 2011

how a guy can impress me, physically ;)

aku ni kalau nak cerita suka orang secara rawak, memang berpukal-pukal orang da aku suka..'eh perasan tak mamat tu hari2 pakai baju sama warna dengan awek dia, sporting gila, suka la'..'eh tengok2 tu, mamat pakai baju hitam tie merah, cool gila gaya, suka la'..'fuyoo tadi aku jumpa laki bawa mak naik motor, teman pergi pasar, sweet gila! suka la'..perempuan! perempuan! memang gedik, tak dapat lari punya walaupun gaya rock! haha

untuk aku betul2 nak suka orang tu memang amat lah susah..bila aku serius suka kat someone, datang la Johnny Depp melutut hulur bunga melamar aku pun, aku tolak *macam menipu je hahaha*..siapa kenal aku, tahu aku macam mana..selalunya orang yang aku suka dia secara serius, aku suka dalaman dia dulu baru ke luaran..amboi mulianya peribadi! hangguk! haha..

kalau da baik, plus ada ciri2 physical yang mak incek berkenan, rasa nak ajak kahwin je! hahahaha..physically, aku suka lelaki yang punya senyuman manis..auwwww! very macam cokelat boleh melting2 kalau tengok dia senyum..macam seorang cousin aku, Hadif, 3 tahun..senyuman dia sangat lah sweet..senjata dia memang senyuman, siapa nak marah pun tak jadi kalau tengok senyuman dia..so dari mengelakkan aku dari jadi bini derhaka, kalau dapat laki yang senyuman manis, memang bonus mark bagi aku! ;D

bagi aku sorang laki akan lagi terserlah senyuman manis dia kalau dia berkulit gelap, tapi takde lah segelap #00000 *cari kat design blogger ni code colour apa* hehe..mungkin sebab faktor dia kulit gelap, gabung dengan gigi yang putih, maka lebih terserlah kesenyuman dia tu..haha..teori apa aku pakai ni..tapi aku memang tak into sangat dengan laki kulit macam kena rendam dengan clorox..tambah2 kalau bangsa yang pemalu, nak keluar dating dia yang blushing..haha..mula aku rasa nak act macam aku yang boyfriend, kacau2 dia sampai telinga jadi colour pink! haha..can not go! can not go!..tapi kalau dia putih and bermata biru and berwarganegara Australia, boleh counting lagi! haha

tapi selagi kau ada mata, ada hidung, ada mulut, ada kening, senang cerita sempurna sifatnya and sedap mata memandang, aku tak de masalah..tapi hati mau baik maaa!.kalau muka macam Cyril Takayama pun, perangai macam longkang, siapa nak! ye dak?? haha..ustaz cakap 'perbetulkan diri dulu, sebelum nak suka dekat seseorang, and nak seseorang suka kat kita'..alamatnya, lagi 2 tahun setengah pun tak tentu aku layak nak suka kat seseorang lagi! dem! -_-''

*aku rasa aku makin kasar and hati aku makin keras! dem sekali lagi!

2 comments:

  1. had ayat last tu tunjuk rebel ke apa? haha

    ReplyDelete
  2. i've to la! utk keamann masa depn yg sejgt! haha

    ReplyDelete

Kalau aku suka comment korang, aku approve. Hahaha.
Thank you in advance