Followers

”Sesungguhnya aku sedang menasihati kamu, bukanlah bererti akulah yang terbaik dalam kalangan kamu. Bukan juga yang paling soleh dalam kalangan kamu, kerana aku juga pernah melampaui batas untuk diri sendiri. Seandainya seseorang itu hanya dapat menyampaikan dakwah apabila dia sempurna, nescaya tidak akan ada pendakwah. Maka akan jadi sikitlah orang yg memberi peringatan.”

-Imam Hasan Al-Basr

Tuesday, 15 February 2011

cinta hati kita semua

salam Maulidur Rasul..hari ni, bukan calang2 hari..hari keputeraan baginda Rasulullah saw..kekasih Allah..banyak yang baginda telah korbankan untuk kita semua..walaupun tak pernah jumpa, rasa kasih dan sayang dekat baginda tu ada..terharu bila baca sirah dia..tersentap bila only few of us yang betul2 ikut ajaran baginda..for sure tak termasuk aku, jauh lagi untuk menggapai tittle umat terbaik Rasulullah..but at least, we need to try kan??..its not the matter of what the result would be, but its the matter of the journey, on how we want to achieve it!

hari yang mulia, banyakkanlah berselawat ke atas junjungan Nabi Muhammad saw..may peace be upon him, his family and all the sahabat..amin :)

2 comments:

Kalau aku suka comment korang, aku approve. Hahaha.
Thank you in advance