Followers

”Sesungguhnya aku sedang menasihati kamu, bukanlah bererti akulah yang terbaik dalam kalangan kamu. Bukan juga yang paling soleh dalam kalangan kamu, kerana aku juga pernah melampaui batas untuk diri sendiri. Seandainya seseorang itu hanya dapat menyampaikan dakwah apabila dia sempurna, nescaya tidak akan ada pendakwah. Maka akan jadi sikitlah orang yg memberi peringatan.”

-Imam Hasan Al-Basr

Monday, 14 February 2011

14 Februari

aku tak sambut, tapi aku wish..Happy Bithday Sakeenah! :)..senang orang nak ingat birthday dia, sebab significant dengan Hari Kekasih kononnya..tapi Chena memang penyayang, suka masak2 bagi kitorang makan..sedap pulak tu..dia la mak kami di sini hehe

Valentine day! aku memang tak into dengan day2 ni..mothers day ke fathers day ke children day ke sunday ke wednesday ke aku tak pernah ambil tahu..even orang tak wish birthday aku pun aku tak kisah..selagi hari2 aku berjalan seperti manusia biasa, aku tak peduli benda lain..

kecoh sana sini vday ni haram la apa la..aku bukan ulama yang boleh keluarkan fatwa..aku tak ambil tahu semua tu sebab aku tak pernah sambut..nak berkasih-sayang hari2 pun boleh, ye dak??..dulu, dulu la, dulu, hari2 aku cakap 'I Love You', takde aku tunggu vday je..bila aku rasa nak bagi hadiah, aku bagi je, takdenye nak tunggu vday..romantik tak romantik aku? habaq mai! haha..buat apa time vday je sibuk candle light dinner bagai, esok gaduh kau main ungkit2, aku tabuh baru tau!

tapi aku rasa tak salah nak sambut, depends on individual la..tak semestinya untuk couple je, suami isteri pun boleh, untuk mak bapak pun boleh, tok nenek tak terkecuali..habis korang tak sayangg mak ayah korang ke?? =P..tapi sambut biar cara yang betul..kalau setakat nak bagi bunga sedozen mencecah beratus ringgit..aishhh! tak payah membazir sangat lah! baik belanja makan, perut pun kenyang..cium bunga yang akan layu tu tak menyemarakkan kasih sayangg pun aku rasa..tapi kalau perut kenyang, hati senang, bertambah sayangg..kan? ;)..aku memang anti bunga sikit, tapi kalau tayang aku beef steak, sure aku sayang kau lebih! hehe

siapa nak sambut, go ahead..niat yang penting..sebab ada jenis orang memang suka hari2 macam tu..walaupun dia cikgu, tapi hari jururawat dia tak pernah miss nak celebrate..just, jangan kau sambut vday, tapi mothers day kau buat2 lupa sudah! aku sunatkan lagi sekali!

ha lagi satu, BIRTHDAY NABI kita jangan lupa pulak weh!

No comments:

Post a Comment

Kalau aku suka comment korang, aku approve. Hahaha.
Thank you in advance