Followers

”Sesungguhnya aku sedang menasihati kamu, bukanlah bererti akulah yang terbaik dalam kalangan kamu. Bukan juga yang paling soleh dalam kalangan kamu, kerana aku juga pernah melampaui batas untuk diri sendiri. Seandainya seseorang itu hanya dapat menyampaikan dakwah apabila dia sempurna, nescaya tidak akan ada pendakwah. Maka akan jadi sikitlah orang yg memberi peringatan.”

-Imam Hasan Al-Basr

Sunday, 2 January 2011

my 2011

entri first 2011 pada 02.01.2011..wah!! orang berkobar buat semalam, aku baru terkedek-kedek nak buat hari ni..semalam aku pergi Manjung, ada kenduri kawan ayah..sempat lah pergi rumah uncle aku, tumpang solat jap..then ingat nak jalan2 kat Lumut..nak feeling tangkap gambar kat tepi laut..tapi hampeh!! semua adik lelaki aku punya pasal!! pergi Lumut semata-mata pergi beli kasut bola dia..haprak jingga betul!! jangan la pelik pulak, takdenya orang lumut buat kasut bola dari sotong kering..kat sana ada al-Ikhsan..eee menyampah aku..tak feeling betul tepi laut buka kedai sports, buka la kedai jual aksesori scuba diving ke, baru la kene theme

patutnya nak tidur sana, pergi mandi-mandi kat Teluk Batik ke..tapi hari ni ayah kena buat OT..hey la, Najib pun silang kaki tengok TV weekend2 macam ni, ayah aku boleh pulak nak pergi kerja..tak 2011 betul la ayah ni!!..yang jadi mangsa kebosanannya aku!! baru ingat nak goda2 ajak makan Mc'D..nak drive sendiri, tak larat.. I batuk2 and selsema you..hadiah 2011..huhu

esok budak2 da start sekolah..hahahhaa...lame gila! orang da masuk U woi..apa barang pakai baju sekolah putih, beg besar gajah, kasut kene kapur..paling rasa nak gelak tengok cousin aku baru nak masuk tadika..alahai, jauh lagi perjalanan hidup korang..huehuehue..UPSR pun jauh ke mana lagi..entah2 zaman dorang da takde UPSR..mana tahu satu hari nanti umur 6 tahun da kene ambil SPM..keh keh keh..lantak korang, janji aku da lepas..

15 hari bulan aku kene report duty balik sebagai student 4th sem UUM..auww! da tahun dua..dulu time hingus menjejeh lagi, kawan aku cakap abang dia pandai sebab tahun 1, da masuk U..aku kagum tak ingat time tu..time tu aku darjah 3/ tahun 3 sekolah rendah lagi..sifir 9 pun baru merangkak-rangkak nak ingat..disebabkan kebodohan yang ada, aku pun percaya yang abang dia masuk U darjah 1..apa ke bengapnya dia dan aku bila fikir balik..tahun 1 maknanya tahun pertama kat U la samdol!! nanti kena ajar anak ni, supaya dia tak tertipu macam ibu dia..kekeke

aku ada masalah nak balik ni..15 tu da start ko-k..aku kena balik 14hb la kiranya, tapi hari jumaat kat Kedah pejabat buka ke?? kalau tak mana nak cekau kunci?? tak kan nak tidur kat koridor..gila semangat ko-k camtu...eh eh UUM nak buat 1st university duty free zone..kau ada?? nanti ada mall kau..nanti kosong la library, konon2 nak study group kat mall...auwww! makin rancak la gejala ponteng kelas oleh ahli the siblings..haha..

**al-Fatihah untuk arwah Faizal (pelakon)-aku minat dia hoi!

6 comments:

  1. hahahha...maju naa UUM.
    baguih2

    ReplyDelete
  2. maju sbb ad org cm aku..kah kah kah

    ReplyDelete
  3. hahah. aku tgok berita tu woi semalam. eh nak pindah uum lah macam nih ! kahkahkah

    ReplyDelete
  4. 14 dah boleh amik kunci dah xsilap hee

    ReplyDelete

Kalau aku suka comment korang, aku approve. Hahaha.
Thank you in advance