Followers

”Sesungguhnya aku sedang menasihati kamu, bukanlah bererti akulah yang terbaik dalam kalangan kamu. Bukan juga yang paling soleh dalam kalangan kamu, kerana aku juga pernah melampaui batas untuk diri sendiri. Seandainya seseorang itu hanya dapat menyampaikan dakwah apabila dia sempurna, nescaya tidak akan ada pendakwah. Maka akan jadi sikitlah orang yg memberi peringatan.”

-Imam Hasan Al-Basr

Thursday, 6 January 2011

hidup seketul beronadia.blogspot

aku start berblog tahun 2007 tak silap..tak sangka aku jadi pemblog da 3 tahun, kalau start hafal al-quran, mungkin sekarang aku da bergelar hafizah..ada satu time tu aku lupa password blog aku, lama jugak aku tinggal..time tu aku tak heran pun..macam mana entah aku boleh ingat balik time aku kat asasi, sejak dari tu aku rajin update aku rasa..

entri aku semua sumpah sunguh-buang-masa-korang-membaca..tak pernah nak bagi kesedaran sivik sama ada kat diri sendiri ataupun masyarakat majmuk sekeliling..semua cerita pasal hidup aku..dulu punya entri ada la feeling2 konon kecewa kucing mati..bila baca balik rasa geli macam kena lumur dengan teddy bear bebulu tebal..yang kau bajet sangat nak luah kisah sedih kau kat sini kenapa?? who's care actually?? nak mintak simpati?? booo! bila datang kesedaran dalam diri, aku da jarang share cerita leleh air mata kat sini..aku lagi senang cerita benda2 yang simple and best jadi dalam diri aku..cerita sedih menjelekkan dan menghambarkan kegembiraan blog..sendiri baca rasa benci diri sendiri, ni kan pulak kalau Nub baca *promote blog dia sebab nama ayah dia sama dengan arwah tok aku :) siapa nak aku promote blog, sila tukar nama jadi nama ahli keluarga aku :D*

nanti anak2 aku baca blog aku mesti dorang rasa hidup ibu dorang tak de masalah sangat *padahalnya, hanya Allah yang tahu*..kalau aku da takde kat dunia ni, takde lah aku double kan kesedihan dorang dengan ketiadaan aku + kesedihan hidup aku dulu2..and lagi satu, aku tak suka nak ingat cerita sedih hidup aku :)

bila aku tengok followers aku ada 85, aku macam ehhh?? ada jugak orang sudi follows..big thank you eh..aku jarang jadi follower orang, jarang komen blog orang..ikut mood aku, aku lagi suka jadi silent reader..blog2 kat sidebar aku sepurnama sekali kot aku komen, ada yang aku tak pernah komen langsung, lagi langsi ada yang aku tak follow pun in rasmi way la..sebab aku tak mengharap benda yang sama..aku buat blog bukan sebab nak meraih komen or followers, just rasa nak tulis kisah hidup dalam diari kalau la terkena hujan, tak ke menangis??..but I do love make friends through blog :)

*aku ada penyakit tak boleh dekat dengan teddy bear..meremang bulu roma I

6 comments:

  1. terharu dowh nad..tercabut bulu ketiak aku baca post ko nehhh..gagaga..;p

    ReplyDelete
  2. hihi!! ceq mai baca nii

    ala xpa jaa lau mau crita psl kisah hidop pon..ok ja..insyaALLAH lau depa iklas mai blog kita..depa baca suma..
    lau ceq, suma ceq baca jaa blog2..jangan arap laa nak lari2..haha,
    mang kna pukoii


    xpa2,truskan blogging ni...x syok aa lau kgkawan berkurang an..

    lagi2 si loqlaq lagu ngan ang ni.mang hobi ceq mai pukoi sini.gahahah

    ReplyDelete
  3. haha..aku sndiri x selesa tulis cter x best..ble bce blk rse 'hek eleh, tu pun nk cter'..haha
    aku pun suke bce blog kau...ad je idea sengal..hehe
    loqlaq2 pun sopn tau! auwww! hahahah

    ReplyDelete
  4. 2004 stat blog? senior la ni..mnta tunjuk ajar...ehhehe

    ReplyDelete
  5. 2007 lah! haha..nk ajr apa, aku tau create new post je..haha

    ReplyDelete

Kalau aku suka comment korang, aku approve. Hahaha.
Thank you in advance