Followers

”Sesungguhnya aku sedang menasihati kamu, bukanlah bererti akulah yang terbaik dalam kalangan kamu. Bukan juga yang paling soleh dalam kalangan kamu, kerana aku juga pernah melampaui batas untuk diri sendiri. Seandainya seseorang itu hanya dapat menyampaikan dakwah apabila dia sempurna, nescaya tidak akan ada pendakwah. Maka akan jadi sikitlah orang yg memberi peringatan.”

-Imam Hasan Al-Basr

Monday, 31 January 2011

hi sweetheart!! ^_^

hi en. bakal suami! ^^v ni nota terakhir kot..tak adventure la kalau kau da tau semua pasal aku kan??..so hari ni macam mana?? ada sihat?? jangan makan limau banyak2, nanti cirit birit..keh keh keh..kadang2 aku terfikir, siapa kau eh??..entah2 kita pernah selisih bahu, entah2 kau ada around aku je, paling dahsyat kalau kau musuh aku..haha..pernah jugak aku terfikir, yang kau sebenarnya da pergi dari dunia ni..takpelah kalau macam tu, kita jumpa kat syurga eh? ;)..hari tu aku dengar ceramah..wah! jangan buat muka terkejut bakal bini kau dengar ceramah..haha..dia cakap nak dapat pasangan hidup, hati kena bersih, jangan dendam2, jangan benci2 orang..jom kita try sucikan hati kita, maybe senang sikit urusan kita nanti =P

kat sini aku nak bagitau apa benda yang aku nak or tak nak jadi dalam relation kita..aku bukan queen control, lantak la kau nak buat apa janji tahu batas agama..aku pun bukan baik sangat, tapi aku try jadi baik..lepas kahwin, aku tak kisah kau nak lepak dengan kawan2..kalau tak de anak lagi, kau anak ajak aku overnight tengok movie pun aku suka..I like!! lepak kat mamak sambil gosip2..very the perempuan kan..haha..aku nak kehidupan yang santai..tapi kalau dalam seminggu, 6 hari aku kena tidur sorang, baik aku suruh ayah aku nikahkan aku dengan bantal peluk, ye dak??..aku sporting bertempat la kan??..lain la kalau aku kahwin dengan angkasawan negara, yang tu aku faham la tugas kau..jangan ada skandal dengan alien sudah!

then tolong benarkan aku kerja..lantak la duit kau bertimbun sampai kau gam2 kan duit kau buat alas meja ke apa ke, tapi tolong bagi aku experience kerja at least 10 tahun..hehe..aku bukan apa, belajar bertahun-tahun, last2 duduk rumah tak syiok jugak!..bagi aku praktik ilmu yang aku belajar and berbakti kepada negara kejap pun jadi lah..ha siapa cakap aku tak patriotik?? meh aku nak lesing..lepas tu, kalau kau suruh aku duduk rumah jaga anak, insyaAllah aku boleh turutkan dengan syarat twice per year vacation in and out of Malaysia..kah kah kah..tapi kalau tak de rezeki aku kerja, jangan segan silu support hidup aku..hehe

kalau boleh la kan, aku nak kampung kau share sama poskod dengan aku, share nama negeri pun jadi la..haha..bukan apa, aku malas nak bertekak balik raya nanti..sebagai anak sulung aku kena jalankan tanggungjawab kepada ibu bapa..acehhh! dan dan..tapi jodoh pertemuan di tangan Allah kan..aku tak kisah kalau kau warganegara Australia sekalipun..if you are Australian, later I'll translate this letter for you ok darling?? haha..don't worry, aku boleh tolerate..kita selang seli ok..mak bapa mu, mak bapa ku juga..tapi kan, kalau jarak kampung kita lebih 2 marhalah, kalau kau dapat sediakan jet, memang nice jugak tu! ;) auwww! haha..

at last but not least, tolong jaga diri sampai masa kita ditakdirkan jumpa..kalau ditakdirkan kita jumpa time aku ternampak kau jatuh longkang, jangan marah aku kalau aku bahan kau sampai kita dapat cucu..keh keh keh..jangan risau, aku akan terima kau seadanya :)..aku akan jaga diri aku, insyaAllah..jangan serabut2 dengan hal duniawi, make life easy dear..jumpa nanti..take care! Assalamualaikum ;)..

4 comments:

  1. btoi2 da x sabaq nak kawen naa...


    haha

    ReplyDelete
  2. aik,ckp pasal masa depan jerk...kih3~

    ReplyDelete
  3. eh dayah ^__^ excited da lama x dpt komen dr dayah..hehe..mst la kene pk mse dpn;)

    ReplyDelete

Kalau aku suka comment korang, aku approve. Hahaha.
Thank you in advance