Followers

”Sesungguhnya aku sedang menasihati kamu, bukanlah bererti akulah yang terbaik dalam kalangan kamu. Bukan juga yang paling soleh dalam kalangan kamu, kerana aku juga pernah melampaui batas untuk diri sendiri. Seandainya seseorang itu hanya dapat menyampaikan dakwah apabila dia sempurna, nescaya tidak akan ada pendakwah. Maka akan jadi sikitlah orang yg memberi peringatan.”

-Imam Hasan Al-Basr

Tuesday, 18 January 2011

hari-hari terawal di utara Malaysia

rasa macam da lama tak update blog..biasalah, I busy shopping noks awal2 sem ni..kelas berlangsung macam biasa..aku ambil 7 subjects sem ni..semoga Allah permudahkan segalanya, amin :)..salah satu subject aku, Public International Law, lecturer SDG aku yang ajar..oh can not go!! SDG tu macam lecture penasihat la untuk 6 sem..maka dia mungkin kenal muka aku, jadi susah la nak main pergi cafe time kelas ke or ponteng kelas..huehuehue..mungkin je la dia kenal, sebab aku jarang datang SDG hahahaha..

sem ni aku bertekad 75% tak nak ponteng kelas..hehe..wait and see hah Beron =P..aku nak jadi pelajar pintar soleh serba boleh..heh tak yah nak propa la Beron, buktikan dulu =P..esok kelas aku pukul 8 pg wehh! sepanjang aku kat uum ni tak pernah kelas pagi2 buta..oh apakah dosaku?? oh ok memang banyak dosa pun -_-''..tak sedar diri punya manusia..siapa2 tolong bagi aku semangat nak mandi pagi2 buta oih..nak ponteng boleh?? ehhhhh?? haha

tadi ada gotong-royong kemas bilik cenoet aku ni..roomate aku la tiba2 rajin pulak..cuci tingkap, mop lantai bagai..nasib baik dia tak mandikan bilik ni..hehe..tapi best la, fresh je bau bilik, bau ajax fabuloso di sini di sana..hehe..lepas ni mesti ramai orang terpacak depan bilik aku sebab tertarik dengan kesegarannya..ewahhh! :D..oklah, jomm maghrib! ;)

2 comments:

  1. bilik aku ada bau badan aku jaa da ami org datang..terpana mereka dubuatnya..ahhaha

    ReplyDelete

Kalau aku suka comment korang, aku approve. Hahaha.
Thank you in advance