Followers

”Sesungguhnya aku sedang menasihati kamu, bukanlah bererti akulah yang terbaik dalam kalangan kamu. Bukan juga yang paling soleh dalam kalangan kamu, kerana aku juga pernah melampaui batas untuk diri sendiri. Seandainya seseorang itu hanya dapat menyampaikan dakwah apabila dia sempurna, nescaya tidak akan ada pendakwah. Maka akan jadi sikitlah orang yg memberi peringatan.”

-Imam Hasan Al-Basr

Thursday, 27 January 2011

first love

ramai orang cakap 1st love susah nak lupa..bagi aku, apa2 yang first memang susah nak lupa..tak kira la first time pandai naik basikal ke, first time kena ngorat ke, first time tercium katak ke..lupa memang tak boleh tapi boleh terima, berapa lama nak terima tu depends on individual..

bagi korang puppy love tu boleh define as your first true love tak??..ikut logik otak aku, jawapannya TAK..kamon la der, sunat pun belum, bangun pagi pun mak mandikan lagi, pergi sekolah pun menangis lagi, so ko expect you are already expert in love la?? haha..ada seorang mamat ni, dulu dia ada mintak couple dengan aku time darjah 3!! darjah 3!! apakah?? aku pun mandi tak kunci pintu lagi time tu, kau ajak aku couple? ngahahaha..da la surat cinta tulisan buruk nak mampus, memang tak kan bangkitkan mood romantik dalam diri betul!..last2 aku koyak2 kertas tu..da petang tu aku nampak dia bermain girang melompat-lompat dengan kawan2 dia..tu namanya cinta?? kalau betul cinta mesti kau da mengongoi dengan mak kau suruh jumpa aku sebab aku koyakkan surat cinta kau..haha

semalam dia hantar PM kat FB aku..how's life?? I still love you, you are my first love..hahahhaha..cartoon gila perangai! pandai kau nak masuk jarum eh..konon fisrt love tak dapat lupa aku la?? yang selama ni 11 tahun kita tak jumpa, yang kau couple entah2 dengan 20 perempuan lain, kiranya aku sentiasa dalam hati dan otak kau la?? kamon der kamon! be realistic..tu bukan cara ngorat paling bijak abad ini..baru je aku tengok kau buat status single..ex kau bukan main lawa, putih, free hair lagi..tipu lah kalau kau tengah dating dengan dia tapi kau nampak muka aku! sangat tipu! sebab aku pun hampir lupa kewujudan kau kat dunia ni..haha..aku akui, kau tetap handsome macam dulu, tapi apakan daya, aku tak memandang paras rupa untuk bercinta..hahaha..tambah2 dengan lelaki yang berabad aku tak jumpa, and yang baru lepas clash pulak tu..aku berani bet, dalam masa terdekat kau akan dapat awek baru, muka kau memang not bad..tapi jangan teringat aku tau time dengan awek baru..kah kah kah..eh korang lelaki memang susah hidup tanpa perempuan eh??? wah gila panas soalan aku! haha

agak2 kan der, kalau aku terima kau dulu, sekarang mesti kita tengah buat preparation kahwin kan?? yela, mesti kau setia, da 11 tahun pun tak lupa aku lagi, mesti mak bapak kita pun da suruh kahwin..auwwww! so suwwiiitttt la you!..kepakkepak kaboomkaboommm *bunyi kompang*

*aku masih gagal nak tukar minat dari suka lelaki senyum manis ke lelaki sombong! haish..der sorry, I'm single but my heart still not available...tapi kalau kau nak belanja aku makan laksa, boleh je! ajak kawan2 kita yang lain ;)

6 comments:

  1. dasyat post ko kali ni...
    dg xde benda len dah ko nk post...
    apepon statement anda mmg hot beb..:)

    ReplyDelete
  2. ala nad,,kwn2 skolah rndh mmg cmtu
    kata cinta mendalam dr dulu
    tp statement tu luah bila dh ada mkwe len la
    very the podahhh r ayat2 laki..nymph

    ReplyDelete
  3. hahaha..mcm anti laki je ayt kau kah kah kah

    ReplyDelete

Kalau aku suka comment korang, aku approve. Hahaha.
Thank you in advance