Followers

”Sesungguhnya aku sedang menasihati kamu, bukanlah bererti akulah yang terbaik dalam kalangan kamu. Bukan juga yang paling soleh dalam kalangan kamu, kerana aku juga pernah melampaui batas untuk diri sendiri. Seandainya seseorang itu hanya dapat menyampaikan dakwah apabila dia sempurna, nescaya tidak akan ada pendakwah. Maka akan jadi sikitlah orang yg memberi peringatan.”

-Imam Hasan Al-Basr

Saturday, 29 January 2011

cuti2 Malaysia

dulu aku pernah terfikir nak pindah Australia..aku tak tahu kenapa aku suka sangat negara tu..maybe sebab dia memiliki binatang malas yang comel seperti koala dan juga kangaroo yang suka melompat seperti aku..tapi bila aku tengok planner Cha, aku matikan niat aku..Australia tak banyak cuti macam Malaysia weh! hohoho

I love holidays..siapa tak suka mari aku nak lempang!! aku suka rakyat Malaysia berbilang kaum maka segala perayaan pun dapat cuti..Raya Puasa, Cina yang excited balik awal..Chinese New Year, Malay people yang hover balik awal, salah seorangnya aku -_-''..aku balik lusa weh!! lusa!! aku tau, universiti lain da start cuti kan?? tapi I cuti sampai 11 Februari nyah, sila jeles di situ..ngeh ngeh ngeh..tapi yang tak best, orang da habis cuti, aku melangut tak de kawan duduk kat rumah tu..hayohhh!

2-6 Februari InsyaAllah aku ada kat KL..apa ntah mak aku nak buat kat situ, lama gila pergi..aku feeling pergi sana sehari dua je, lama2 rimas I..rumah sendiri jugak heaven..tapi boleh jumpa Tqah, InsyaAllah, dia nak fly da 17 Februari ni..sobssss! srrooottttt sssrrootttttt~~ jangan tinggalkan daku sayangku =P..

sumpah tak sabar nak balik..rindu Fatini..hari tu mak mengadu kat aku, Fatini makin hover nakalnya..time mak aku kemas dapur, dia pergi main pasir kat luar, melenting la orang tua tu..semalam cakap dengan dia on phone, dia cakap yom, nanak tawan..eh tetiba tak nak kawan aku..padahal kalau aku kat rumah, dia la melekat dengan aku 24/7..siap kau!!

my naughty sweetheart 

tiba2 aku rindu Cameron Higlands..kawasan dia sumpah mendamaikan..cuaca, sungai, ladang2 dia..one friend of mine tengah holiday kat sana..sis Zilot, if you read this, please know that I'm jealous! =P..aku ada plan nak pergi balik hari..bukan jauh pun dari rumah aku, about 1 hour 30minutes je kot..but I don't know if I've enough skill untuk drive ke atas tu or not..ada siapa2 berani nak pertaruhkan nyawa dia dengan aku?? if so, jom next week! ;)

2 comments:

  1. kawen?? hahha..kau kenapa tiba2?? =P..ckp je la nk anak hahaha

    ReplyDelete

Kalau aku suka comment korang, aku approve. Hahaha.
Thank you in advance