Followers

”Sesungguhnya aku sedang menasihati kamu, bukanlah bererti akulah yang terbaik dalam kalangan kamu. Bukan juga yang paling soleh dalam kalangan kamu, kerana aku juga pernah melampaui batas untuk diri sendiri. Seandainya seseorang itu hanya dapat menyampaikan dakwah apabila dia sempurna, nescaya tidak akan ada pendakwah. Maka akan jadi sikitlah orang yg memberi peringatan.”

-Imam Hasan Al-Basr

Tuesday, 11 January 2011

cheese dan babi gabungan yang ideal!

siapa tengok majalah 3 minggu lepas?? betul ke pengusaha cheese sendiri mengaku yang cheese tak kan jadi cheese kalau tak di lining kan dengan babi?? part babi yang mana aku pun tak tahu sebab aku tak tengok, sebab tu aku tanya..dia kata, satu je cheese yang tiada unsur kebabian, cheese product Malaysia, jenama Mozilla kot..tak pernah pulak aku nampak jenama tu kat kedai, Mozilla Firefox pun da lama aku tak gunakan..

kalau betul, memang nahas segala cell dalam badan aku..aku peminat tegar babi cheese!!..double cheese burger, lasagna, oreo cheese cake, spagethi, meatballs with cheese..kalau takde cheese memang tak aman hidup aku..tengah2 tengok Avatar the Last Airbender pun aku meratah cheese, lebih nikmat begitu..

hai lah, nak makan pun susah sekarang ni..itu tak kena, ini tak kena..apa kejadahnya entah nak campur-campur babi bagai, letak la ayam ke ketam ke, sedap gak..da tau masyarakat Islam memang alergic dengan babi-babi ni, nak jugak letak..saja menimbulkan konroversi betul la..makanan favourite pun terpaksa ditukar jadi makanan menjelekkan..agak sukar disitu..ala2 kau bercinta dengan Cyril Takayama tapi dipaksa kahwin dengan Acapan..dengar cerita, Jakim pun da angkat tangan bab halal haram kat Malaysia ni..angkat tangan bukan bermaksud nak order cheese disaluti babi, angkat tangan maksudnya surrender!..

aku bab-bab hukum hakam ni tak berani nak komen banyak-banyak..just aku nak tahu betul ke tak rumor tu..ada sepeket lagi cheese Kraft dalam freezer mak aku tu, nak bagi kucing aku rasa kucing aku pun Islam..alah lupa pulak, babi hutan suka buat inspection belakang rumah aku ni..campak je la kat dia kalau betul, tak salah rasanya bagi dia makan kaum kerabat sendiri..ye dak??..runsing aku fikirkan berapa ekor babi da aku telan sebenarnya..aku harap benda tu tak betul..siapa2 ada info harap share ye supaya aku tak menjadi mangsa makhluk yang tak bertamadun

kalau betul, aku terpaksa telan niquitin untuk lepaskan gian..bukan senang nak lupakan kesukaan mulut..seperti bergosip lah, setiah hari nekad tak nak bergosip da, tapi kalau open table, dia lah yang mulakan dulu tanpa baca bismillah..tapi bab agama jangan main-main oi!!

3 comments:

  1. tadi baru mkn macarony n cheese, mksudnya, tu ham macarony ke?demmm, piglet lah!

    ReplyDelete
  2. wahaha..abeh la ang...hihi


    aku crita pasai babi jugak arini..sipot babi.hahaha

    ReplyDelete
  3. k.bell : im not sure yet about that la..tp nadia pun da start was2 huhu

    nub : hahha..tau2 aku da bce =P

    ReplyDelete

Kalau aku suka comment korang, aku approve. Hahaha.
Thank you in advance