Followers

”Sesungguhnya aku sedang menasihati kamu, bukanlah bererti akulah yang terbaik dalam kalangan kamu. Bukan juga yang paling soleh dalam kalangan kamu, kerana aku juga pernah melampaui batas untuk diri sendiri. Seandainya seseorang itu hanya dapat menyampaikan dakwah apabila dia sempurna, nescaya tidak akan ada pendakwah. Maka akan jadi sikitlah orang yg memberi peringatan.”

-Imam Hasan Al-Basr

Sunday, 19 December 2010

setelah sekian lama

da lama gila tak update..sampai da lupa susunan qwerty pad..haha..over!! busy betul cuti kali ni..layan suami, beli barang sekolah2 anak, pergi bercuti, sampai lupa jaga diri sendiri..choi!! belajar pun belum habis, ada hati nak beli barang sekolah anak2..barang aku pun mak bapak nenek makcik pakcik pakwe suport lagi =P..

semalam dengan jayanya aku mengepau sekalung beg PDI dari auntie aku tanpa rasa bersalah..warna merah you!! tak rasa sexy ke pergi kelas bawa beg merah baju kurung hijau kasut purple tudung hitam jam coklat?? ni baru namanya variety of colors..baru senang orang nak cam..Nadia yang mana?? ala Nadia yang jelita pakai beg merah tu :)

esok InsyaAllah ada siblings outing..auww! harmoni tak?? baru remaja keluar dengan adik beradik je, sekali sekala bagi la mak dating ngan ayah dalam rumah..ngeh ngeh ngeh..gaya macam adik beradik ada 14 orang 1 mak 1 bapak..padahal 3 sajoo!..tapi plus adik beradik susuan dengan miloan boleh la buat gempak dalam cinema..mak aku dulu2 memang rajin bagi anak orang susu dia..anak orang gemuk, anak sendiri keding! hehe..

dalam hidup ni tak semestinya apa yang kita nak kita dapat kan??..eh tetiba nak serius..haha..tapi betul lah..kita kene percaya pada qada' dan qadar Allah..kun fa yakun..que sera sera..hope I always make the best decision in my life, for my owns good and for the happiness of my loves one :)

*rindu my girlfriends.

No comments:

Post a Comment

Kalau aku suka comment korang, aku approve. Hahaha.
Thank you in advance