Followers

”Sesungguhnya aku sedang menasihati kamu, bukanlah bererti akulah yang terbaik dalam kalangan kamu. Bukan juga yang paling soleh dalam kalangan kamu, kerana aku juga pernah melampaui batas untuk diri sendiri. Seandainya seseorang itu hanya dapat menyampaikan dakwah apabila dia sempurna, nescaya tidak akan ada pendakwah. Maka akan jadi sikitlah orang yg memberi peringatan.”

-Imam Hasan Al-Basr

Saturday, 25 December 2010

seronok berkeluarga

aku sangat bersyukur dikurniakan family yang gila2 perangainya..yang boleh mingle tak kisah kau umur berapa..yang boleh gosip bersama..yang boleh beriadah bersama..both side pun meriah suara macam meriam especially aku perempuan..hehe

tengah hari tadi ada kenduri kat rumah nenek side mak..ada dua kenduri, kenduri tok and kenduri cousins..yang paling penting makanan marvellous gila lah! yang lain aku tak kisah sangat..yang cousins aku naik buai..zaman aku da lama berlalu, tunggu anak aku pulak..haha..tapi auntie2 aku da warning jangan bagi dorang cucu dalam masa terdekat, dorang tak sedia lagi..hahahahahampeh! dont worry aunties, at least 5 tahun lagi ye, time tu sedar2 la, umur korang makin lanjut..hehe..

upacara membotakkan Taufiq

malam ni pulak, family side ayah ada bakar2 sate and main futsal..pergh!! ada ke patut nak masukkan team laki dengan perempuan..laki pengganas tahu! so time dorang rest yang perempuan main bola baling..kitorang sewa court tu 2 jam, bayar la weh!! pastu ada mamat2 kutu mana entah bising nak mampus,perli-perli..lagi sikit je gua nak bangun baling dengan bola futsal..nasib la, kitorang sewa kot..lagipun kitorang main tepi kubur, kubur tu ada kerabat kitorang tahu tak! kena gertak baru tahu..hehe

baju merah tu ayah aku..baju hijau abang ipar..bila aku ada kakak ntah..haha..ha belakang tu kubur..agak2 tok ngan pah tengok tak kitorang main?? huhu

comel oh ayah aku main bola..sebab aku jarang tengok dia bersukan..sepanjang masa aku bersorak untuk dia..go! go! ayah! haha..aku memang anak yang mithali..tapi dorang ni lambat pancit..berpeluh macam mandi tapi still bersemangat waja..eh bengkak juga lutut aku jatuh kat sini tadi, jatuh katak pulak tu..cinabeng! nasib baik aku tough! haha..

sampai ke rumah semua mengadu lapar, pang baru tahu!..main tak ingat dunia, ingat masing2 boleh kurus, sekali makan macam jin..lupakan je! haha

2 comments:

Kalau aku suka comment korang, aku approve. Hahaha.
Thank you in advance