Followers

”Sesungguhnya aku sedang menasihati kamu, bukanlah bererti akulah yang terbaik dalam kalangan kamu. Bukan juga yang paling soleh dalam kalangan kamu, kerana aku juga pernah melampaui batas untuk diri sendiri. Seandainya seseorang itu hanya dapat menyampaikan dakwah apabila dia sempurna, nescaya tidak akan ada pendakwah. Maka akan jadi sikitlah orang yg memberi peringatan.”

-Imam Hasan Al-Basr

Friday, 24 December 2010

sayang bukan tak sayang

aku ni nampak je garang, tapi dalam hati aku sangat menyayangi insan2 yang patut disayangi..haha gila sycho puji diri sendiri..ni cerita pasal budak2 lagi..4 nyawa yang mempunyai 40 ragam..hai la..sorang degil ya amat, sorang nakal ya amat, sorang kuat nangis, sorang manja..bila mixed together aku pun boleh jadi gila

yang nakal buat si kuat nangis menangis, oleh sebab sifat gedik yang tertanam dalam diri, kene jentik pun nak mengadu kat aku..tapi ada part memang patut mengadu, berlekuk tangan kena gigit..haha..yang degil lagi dibantah lagi dibuatnya..kadang2 sampai rasa nak cakap bahasa uganda..memang menguji kesabaran..kadang2 tak sedar cepat je tangan nak naik..nasib baik bila terpandang muka masih ada belas kasihan..kalau tak da kat penjara aku sekarang..hehe

si manja semakin gedik sekarang..belum sampai setahun jagung da banyak songeh..makan epal nak sebiji, tak nak potong2, kalau tak dicampaknya..hey, pang baru tahu..nasib baik kecil lagi..berak dalam seluar pun masih rasa dia comel..kalau da besar, faham2 sendiri

degil

nakal

kuat nangis

manja + gedik

bila takde rindu, bila ada rasa nak campak..haha..kalau mood aku baik aku layankan je tiap kerenah..budak-budak kan?? bukan faham bahasa..apa yang dia nak, itu la yang dia nak..tak faham benda tu ada ke tak..jaga budak2 ni sabar kena banyak..ingat, kecil2 dulu kita mungkin lagi teruk dari ni..lagipun boleh praktis jaga anak di masa hadapan, kalau ada rezeki dan panjang umur..ngeh ngeh ngeh..

penyayang jugak aku ni..ye dak? haha

2 comments:

  1. nk ke?? bukn buai yg roboh..mau ceiling rumah yg roboh! haha

    ReplyDelete

Kalau aku suka comment korang, aku approve. Hahaha.
Thank you in advance