Followers

”Sesungguhnya aku sedang menasihati kamu, bukanlah bererti akulah yang terbaik dalam kalangan kamu. Bukan juga yang paling soleh dalam kalangan kamu, kerana aku juga pernah melampaui batas untuk diri sendiri. Seandainya seseorang itu hanya dapat menyampaikan dakwah apabila dia sempurna, nescaya tidak akan ada pendakwah. Maka akan jadi sikitlah orang yg memberi peringatan.”

-Imam Hasan Al-Basr

Thursday, 2 December 2010

rindu datang lagiii!! *baca dengan nada tora datangg lagii*

caption macam excited padahal tak pun =(..tadi aku mimpi arwah tok..aku nampak dia duduk atas kerusi dia kat rumah..kerusi tu memang anak2 dia beli untuk dia..kerusi kayu boleh goyang2..memang feeling habis duduk atas kerusi tu sambil goyang2 sedut milo ais tengok tom & jerry..kalau time dia ada, kerusi tu tak de siapa boleh duduk..kadang2 mak saja menyakat dia..dengan mak dia selalu redha je..tapi dia da takde ni, tak de siapa pulak nak berebut..huhu

ha tadi aku mimpi aku nampak dia duduk atas kerusi tu..aku tergamam sebab dalam mimpi tu aku tahu dia sebenarnya da tak de..dia tak cakap apa2, just bagi isyarat jangan bagitau orang lain dia datangg..dia datangg kejap macam eksklusif untuk aku..tapi aku bagitahu makcik aku..yela, mesti 1 rumah rindu dia kan..tak aci la aku nampak sorangg..tapi lepas tu dia hilangg sebab aku bagitau makcik aku kot..sedihnyaaaa..sampai bangun tidur aku menangiss..kalau aku tak bagitau makcik aku, mesti lagi lama aku boleh tengok dia..ntah2 boleh cium dia sekali =(

then aku cerita kat roomate aku..then dia cakap sedekahkan al-Fatihah, maybe dia nak suruh kau ingat dia balik..tersentapp aku!! baru aku teringat, kalau boleh solat tiap2 lepas isya' aku hadiahkan al-Fatihah kat dia..da beberapa hari aku tak buat sebab aku tak solatt..ya Allah, macam mana aku boleh lupa?? sibuk sangat ke Nadia sampai nak baca al-Fatihah yang pendek tu pun tak sempat??..i'm sorry tok..bukan Nadia lupa tok, Nadia leka..sori sangat2..lepas tok datang tadi, lagi Nadia rindu kat tok..macam mana boleh nk jumpa tok eh?? kejap pun jadi la..tok, tunggu Nadia kat sana..nanti Nadia datang, insyaAllah..al-Fatihah

*oh aku ada terbaca 1 artikel..dia kata instead of word sedekahkan al-Fatihah, we better use hadiahkan al-Fatihah..sebab mereka bukan pengemis doa dari anak2 or cucu2, mereka deserve that doa..wallahualam

2 comments:

  1. ohO,, al-fatihah..
    setiap yang berlaku ade sbb..
    kira utg la dpt jmpe atok even for a while..
    drpd xpena nmpak pon rupe atok..
    lagi sdih..

    ReplyDelete
  2. :)..tq
    tu la..kite kne bersyukr kn ;)

    ReplyDelete

Kalau aku suka comment korang, aku approve. Hahaha.
Thank you in advance