Followers

”Sesungguhnya aku sedang menasihati kamu, bukanlah bererti akulah yang terbaik dalam kalangan kamu. Bukan juga yang paling soleh dalam kalangan kamu, kerana aku juga pernah melampaui batas untuk diri sendiri. Seandainya seseorang itu hanya dapat menyampaikan dakwah apabila dia sempurna, nescaya tidak akan ada pendakwah. Maka akan jadi sikitlah orang yg memberi peringatan.”

-Imam Hasan Al-Basr

Sunday, 5 December 2010

pilih buah

ok2, korang pilih eh nak yang mana 1 :

a) buah manggis yang kulitnya keras and isinya putih melepak ranum masam2 manis disukai manusia pelbagai usia

or 

b) buah langsat, kulitnya cantik senang dikopek tapi isinya busuk, bagi kat monyet pun monyet campak!

korang prefer yang mana?? kalau aku sah2 la manggis..walaupun susah sikit nak open dia, tapi hasilnya mengasyikkan..ye dak?? buat apa kulit je cantik tapi dalamnya tak boleh pakai..kan??

macam tu jugak lah dengan manusia..biar luar nampak kasar tapi hati baik..jangan muka macam tak pernah buat dosa, cakap tak dengar suara, jalan tak sua muka tapi hati busukk! caitttt!!

tapi kalau dapat langsat yang isinya sedap, manisss, memang masyuk gila la kan?? ;)

* eh esok bukan aku ada exam criminal ke?? hahahahha

No comments:

Post a Comment

Kalau aku suka comment korang, aku approve. Hahaha.
Thank you in advance