Followers

”Sesungguhnya aku sedang menasihati kamu, bukanlah bererti akulah yang terbaik dalam kalangan kamu. Bukan juga yang paling soleh dalam kalangan kamu, kerana aku juga pernah melampaui batas untuk diri sendiri. Seandainya seseorang itu hanya dapat menyampaikan dakwah apabila dia sempurna, nescaya tidak akan ada pendakwah. Maka akan jadi sikitlah orang yg memberi peringatan.”

-Imam Hasan Al-Basr

Monday, 27 December 2010

persiapan perkahwinan

kahwin memang bukan benda yang senang..sebelum ke selepas ke banyak songehnya..kita tak yah cerita pasal selepas, tu lantak korang, pandai kahwin pandai la handle kan..hehe..sebelum kahwin boleh tahan jugak kecohnya..mana nak tempah khemah, mak andam, catering, pelamin..nak beli doorgift, kek, hantaran..hal pengapit lain cerita, ada 10 kawan baik berebut nak jadi pengapit..tak kan nak bersanding 10x pulak kan?? kena la guna sistem undi..keh keh keh..

kenduri aku nanti aku tak bersanding kot..pelamin just untuk snap2 gambar..malu I nak bersanding..family aku boleh tahan dahsyat bab menganjeng..kot aku gelak 24 jam atas pelamin sambil hentak2 kaki siapa nak jawab?? mau suami aku lari masuk bilik biar aku bersanding sorang2..lagi naya kalau dorang ganti air mawar tu dengan air longkang..sungguh dorang tak boleh dipercayai..lagi satu tradisi family aku, dari hadiah untuk pengantin ada 60 biji je, mahu time acara bukak hadiah tu tiba2 hadiah jadi 70..lagi10 tu tengok lah apa..kadang2 kotak tisu kosong, kadang2 lesung batu tak berbasuh, kadang2 botol susu..time orang sibuk buka hadiah, dorang ambil wrapper yang tak guna, balut bagai nak rak..kotak kipas, tapi isi tapis..tak ke sakit hati?? paper banyak gila jadi mangsa disumbatkan dalam kotak tu..habis je acara, dorang semua mengumpat bawah khemah..bila suruh kemas, jawabnya bukan hadiah kami..sabar! sabar! nasib baik korang family members aku

eh gaya aku cerita macam da ada experience..haha..aku cerita berdasarkan pengalaman2 orang lain..beria cerita pasal persiapan perkahwinan, gaya macam aku nak kahwin..haha..lambat lagi woi aku, belajar pun tak habis lagi..berangan!..uncle aku yang nak kahwin, insyaAllah bulan 6 nanti..tapi da start busy dari sekarang aku tengok..semalam da bahagi2 tugas..ada ke patut nak suruh aku bagi doorgift..mana standard pakai kebaya nyonya bagi bunga telur..at least jadi penyambut tetamu yang kutip duit tu! auww! haha


then dorang suruh aku layan keluarga pihak perempuan..oh can not go! tapikan, anak saudara cik yati (tunang pakcik aku) ada yang handsome..hemoh hemoh hemoh! :D..Adam nama dia, time aku pergi rumah nenek dia, aku main2 buai dengan dia..alolo romantik..tapi aku syak dia da tak ingat aku, memori budak 3 tahun lama mana sangat kan?? =P..task tu pun aku tolak sebab sorang cousin cik yati lecturer aku time asasi dulu..lagi la hnff hnfff..dia pernah marah aku sebab tak tahu laksa lubuk terletak kat mana..mana la aku tahu, aku tahu makan je..eh tapi sekarang aku da tahu :D..benda first yang aku nak tegur dia kalau jumpa dia time kenduri nanti, madam, saya da tau kat mana laksa lubuk, jom belanja saya ;)..lepas ni takde la dia cakap aku datang dari planet pluto lagi =P

2 comments:

  1. kalu ceq kompom x besanding...xtahan nak gelak kot..

    hahak

    ReplyDelete
  2. ha kan?? tmbh2 kalau ada kwn2 pedajal julur2 lidah kt depn kita..hey naya! haha

    ReplyDelete

Kalau aku suka comment korang, aku approve. Hahaha.
Thank you in advance