Followers

”Sesungguhnya aku sedang menasihati kamu, bukanlah bererti akulah yang terbaik dalam kalangan kamu. Bukan juga yang paling soleh dalam kalangan kamu, kerana aku juga pernah melampaui batas untuk diri sendiri. Seandainya seseorang itu hanya dapat menyampaikan dakwah apabila dia sempurna, nescaya tidak akan ada pendakwah. Maka akan jadi sikitlah orang yg memberi peringatan.”

-Imam Hasan Al-Basr

Friday, 10 December 2010

Day 16 → Someone or something you definitely could live without.

bila da bosan tahap malapetaka, baru ada masa nak buat benda2 mengarut macam ni..bajet orang nak tau pasal aku kan? hehe..ok la aku buat macam ni dari aku buat macam biodata darjah 6, ye dak?? makanan kegemaran, minuman kegemaran, kenangan manis, kenangan payau..WTFrog betul bila ingatkan balik..jadahnya nak bagitau makanan kegemaran bagai, macam la orang tu nak belanja =P..

aku sangatlah boleh hidup tanpa TV..percaya tak?? percaya tak?? baik percaya, wa tak tipu punya..dari form1 aku duduk asrama..celah mana nak korek TV?? weekend je dapat tengok itupun bersempit macam sardin..tak kuasa I, I kan diva, nak tengok tv kene ada comfort zone..sofa sebijik, tv lcd 42inch, ada bantal peluk, keropok super ring..ha nice! korang suruh duduk 24 jam tengok tom and jerry pun aku sanggup..wah demand!

then aku masuk UiTM, lagi la terima kasih nak pergi tengok tv..cerita start pukul 5.30, pukul 5.00 da kene bertolak dari bilik..jauh tahu! jauh! ke aku tak tau kat blok aku pun ada bilik tv?? hehe..lepas meranapkan kehidupan kat UiTM, aku tercampak kat UUM..kat sini lagi lah, TV kat mana pun aku tak tahu..da ada laptopkan?? da tu dapat pulak cerita cartoon avatar 3 series, hah memang kejung mata aku ngadap laptop, sampai lupa nak tanya kat akak orientasi tv terletaknya di mana..hehe

so, bila da biasa tak berTV, balik rumah aku jadi tak heran kalau takde TV..kalau bapak aku nak gadai TV demi belikan aku sebijik motor pun aku tak kisah..aku memang tak kisah orang lain merana demi kebahagiaan aku..hahahahhaha..gila syaiton perangai!..

kat rumah aku nanti aku nak la ada TV, sian anak2 aku nanti, muka je comel tapi tak pernah tengok tv..hehe..tapi bak aku kata awal2 tadi, aku nak comfort zone bila menonton..acehh! aku nak ada bilik tv, ada sebijik tv senipis kulit bawang sebesar panggung wayang, ada sebijik astro, ada remote, ada dvd player, ada xbox, ada set karoake..ada sofa empuk, ada carpet lembut, ada suami tersayanggg..hahahahhaha..nak sepak tak dengan ayat last aku??

No comments:

Post a Comment

Kalau aku suka comment korang, aku approve. Hahaha.
Thank you in advance