Followers

”Sesungguhnya aku sedang menasihati kamu, bukanlah bererti akulah yang terbaik dalam kalangan kamu. Bukan juga yang paling soleh dalam kalangan kamu, kerana aku juga pernah melampaui batas untuk diri sendiri. Seandainya seseorang itu hanya dapat menyampaikan dakwah apabila dia sempurna, nescaya tidak akan ada pendakwah. Maka akan jadi sikitlah orang yg memberi peringatan.”

-Imam Hasan Al-Basr

Friday, 24 December 2010

bosan weh bosan!

bosan jugak cuti lama2 ni..kalau ada duit esok jugak aku ber yes! kalau ada suami esok jugak aku pergi honey moon, kalau ada anak esok jugak aku sunatkan..haha..tapi esok ada kenduri 2 in 1..kenduri letak batu nisan kat kubur tok, and kenduri naik buai 2 cousins aku..Luqman Haziq and Faris Taufiq..gila kau! aku design buai double decker..kau ada?? haha..jangan tanya mana pergi buaian kat playground belakang rumah ni

bila ntah aku pergi tempah batu nisan untuk tok, tapi yang penting lepas tok meninggal..kalau sebelum, kurang ajar namanya tu..menggeletar tangan aku nak note down nama dia..macam tak percaya nama kat batu nisan tu akan tercatat nama dia..tapi tu lah hidup kan?? yang hidup akan mati..kalau tak mati macam mana nak masuk syurga?? ;)..and aku baru tahu ada beza batu nisan untuk laki and perempuan..yang bulat laki, yang leper untuk perempuan..jangan tanya aku kenapa..aku pang sedas, sebab aku pun baru tahu..aku tahu pun sebab aku cop satu untuk aku, mak aku menjerit bila aku cakap kat dia..haha.tak tahu la dia menjerit sebab batu yang aku pilih tu mahal or sebab......hehe

tadi aku kaya *eh tetiba* haha..tapi sebab tak de rezeki orang cakap, sekelip mata aku muflis!!.rumah da boleh beli sebijik, last2 kene jual juga..hey memang saja nak bagi aku jadi hulk..aku pegang jawatan bagus gak, pegawai bank tu..hampir setiap negeri aku ada tanah..kalau mati, kaya mak bapak aku..tapi da muflis, semua kene gadai la..kena la bawa diri, nak mengadap orang kampung pun rasa malu..rasa nak lari pergi Cameron Highland tanam strwberry..esok jangan tanya aku bakar apa! saidina memang suka menjatuhkan maruah aku!

*kalau aku bosan, memang tiap 5 min aku update blog..suka tak??

4 comments:

  1. sukaaaaaa haahahahha. kelakar okey post ni :P

    ReplyDelete
  2. woi woi. tang kaya tu baru nak belajar cemana.

    ReplyDelete
  3. umaangaii sunatkan??

    slamat x potong abeh..bahahah

    ReplyDelete
  4. fatyn : hehe..setiap kali nk wt entri sedih mest x jd..hehe

    tqah : haha..aku da expert weh sbnrnye

    nub : hahaha...potong hbis, hbis la! haha

    ReplyDelete

Kalau aku suka comment korang, aku approve. Hahaha.
Thank you in advance