Followers

”Sesungguhnya aku sedang menasihati kamu, bukanlah bererti akulah yang terbaik dalam kalangan kamu. Bukan juga yang paling soleh dalam kalangan kamu, kerana aku juga pernah melampaui batas untuk diri sendiri. Seandainya seseorang itu hanya dapat menyampaikan dakwah apabila dia sempurna, nescaya tidak akan ada pendakwah. Maka akan jadi sikitlah orang yg memberi peringatan.”

-Imam Hasan Al-Basr

Monday, 20 December 2010

anak wayang

tadi aku and saudara mara pergi JJ Ipoh dengan niat menonoton hantu kak Limah bla bla bla..aku lupa tajuk dia..haha..cerita dia santai la, lawak..kadang2 bodoh pun ada..overall not bad..aku rasa cerita tu sumpah untung gila..da berapa hari tayang pun asyik full je..prop dia murah nak mampus aku rasa..takde kereta2 mewah, berlakon tepi sungai Perak je, rumah kampung..memang lepas ni penerbit boleh tidur atas duit la..


sebelum masuk wayang aku pergi solat zohor sorang2..ada sorang baby boy comel montel gila..merangkak lagi..mak dia solat, then dia duduk depan mak dia..aku pergi ambil karang tak pasal2 mak dia tak boleh sujud sampai asar pulak..dah letak dia kat tepi, aku solat la..tiba2 dia datang depan aku pulak..ah sudah! dia main handbag aku..auww! I bawa pensel case handbag you! haha..aku tak kisah, jangan dia patahkan spek aku sudah..mau buta..tak semena-mena dia duduk atas tempat aku nak sujud..tengok aku buat muka comel..tak tahu la nak pergi peluk ke nak gelak..haha..tapi iman kena control..aku rasa kalau makcik sebelah aku tu tak ambil budak tu, habis semua surah dalam quran aku baca =P

mak dia pun, da tau anak super hyper naughty, tak payah la bawa pergi shopping kalau tak de siapa teman..nak pergi pun pergi time period..tak de la time kau solat anak merayau-rayau..merayau takpe, kalau kene culik?? tak ke meroyan??..kau ingat semua orang dalam surau tu berhati mulia ke..kalau aku la, mau aku kurung anak aku kejap dalam almari telekung sementara aku solat..haha

3 comments:

  1. haha, mesti geram gila dgn baby tu kan. boleh pulk fikir nak peluk ke nak gelak. huhu. btw, cerita tu last dia mcm mne eh?

    ReplyDelete
  2. hahha.ada gak wat entry sal crita ni.mang bebaloi aa g temgok..hehhe=)

    ReplyDelete
  3. cinta madu : geram! da la putih melepak, kepala bulat..comel! hehe
    ending dia kak limah tu sbnrnye org gila n prmpuan yg dia nk khwin tu sbnrnye da mati..huhu

    nub : haah, ad perasan kt ur blog..hehe..agak la, berbaloi tgk wpun terpksa mendongak kepala sbb seat dpn..hehe

    ReplyDelete

Kalau aku suka comment korang, aku approve. Hahaha.
Thank you in advance