Followers

”Sesungguhnya aku sedang menasihati kamu, bukanlah bererti akulah yang terbaik dalam kalangan kamu. Bukan juga yang paling soleh dalam kalangan kamu, kerana aku juga pernah melampaui batas untuk diri sendiri. Seandainya seseorang itu hanya dapat menyampaikan dakwah apabila dia sempurna, nescaya tidak akan ada pendakwah. Maka akan jadi sikitlah orang yg memberi peringatan.”

-Imam Hasan Al-Basr

Friday, 5 November 2010

tragis journey

semalam lepas cek student portal yang exam postpone, aku da gelabah nak balik rumah..gila kau duduk dalam hutan tu lama2 nak buat apa?? ada yang nampak aku atas pokok pulak nanti..tapi masalahnya macam mana nak balik? jalan tutup, aku siap call kaunter bas lagi tanya, dia kata bas tak jalan semalam..aku da malas nak fikir, ape jadi, jadi la..sebab dijangka makin lama tunggu, makin teruk banjir..kalau terpaksa terkurung kat situ, al redha je la..huhu..yang aku tau aku da malas nak fikir, baik aku tengok movie..hehe

petang tu Cha bagi sms, tanya nak balik tak..soalan yang da tau jawapan..mestilah nak nokkk..siapa tak nak balik setelah sepurnama tak balik..dengan bekalan makanan terhadnya..karang tak pasal2 aku jadi anorexia..aku tak tahu macam mana Maria boleh dapat bas, turun dari langit untuk orang beriman agaknya..hehe..taklah..Maria dapat deal dengan bf kawan dia..let's assume his name is Arif..aku rasa Maria panggil dia Arif semalam, ke Alif ha? memandai je aku letak nama orang..haha..ok2, Arif..Arif study kat Penang, dia ada program kat Perlis, then nak balik Penang bus dia kosong, so dia ajak redah banjir bersama-sama..i like..haha

dalam bus tu ada 12 orang je + driver..3 laki, yang lain perempuan..sumpah adventure gila aku rasa..masing2 gamble..sampai Penang tak tahu nak buat apa..kemungkinan kene overnight kat station bus tu ada..tapi gambleee! haha..kitorang lalu Perlis sebab kalau kau nak lalu Jitra, sila berenang..1st time wohh aku redah banjir..sumpah Perlis macam laut..banjir half kereta..aku punya jakun, melekat hidung kat tingkap nak tengok banjir..kereta2 yang berani redah pun gelak tengok gelagat kitorang..

then kitorang selamat sampai Bertam..driver tu sumpah baik, ada ke mintak RM5 sorang je, penat2 dia ambil dr UUM..ish tak pandai mengambil kesempatan betul pakcik tu..haha..sebab kitorang berhati mulia, kitorang bagi la RM10 sorang..tu pun da kira murah aku rasa..huhu..kalau ikutkan kesukaran meredah banjir, rasa nak jemput pakcik tu datang kenduri kahwin aku je, bila tu tak tau lagi la..hahhaha..sebelum pergi Butterworth, kitorang lepak kedai makan jap

then  Arif hantar kitorang pergi Butterworth cari tiket..aku pakcik aku pick up..syukur duduk Perak je, senang nak ambil2..yang lain dapat tiket pergi KL pukul 1.30pg..Maria 1st time naik bas wokk..pencapaian yang memberangsangkan..haha..sampai kat perhentian kat Taiping, aku nampak bus yang aku tumpang tu ada kat situ, nak pergi Melaka rasanya..baik aku tumpang sampai Taiping!! haha..aku sampai rumah 2.30pg..bayangkan dari Kedah nak ke Perak, ambil masa dari 8mlm - 2.30pg..kalau time biasa, aku da boleh sampai Melaka!! =P

apa2 pun, thanx Maria carikan bus..thanx Cha teman tengok cerita 3 Idiots untuk kali yang ke 3..haha..thanx Chot, Sheril, Chena, Alfi, Tq, Dayah, and Su memeriahkan perjalanan balik..haha..and thanx Arif banyak tolong kitorang, tak berkira langsung, padahal tak pernah kenal sebelum ni, Maria je kenal dia..thanx jugak untuk uncle and auntie aku amik aku kat Penang dari Perak, ayah demam tak dapat ambil..ramai betul orang terlibat semata-mata aku nak balik!! haha..time ni lah gunanya kawan yang berguna..hehe..yang penting I'm home now!! wehuuuuu!! lupa sejenak pada buku..aku balik sana balik 21 hb ni..heaven nyah!! exam tahun depan kita fikir..haha

2 comments:

  1. arif bf nik asilah eh ? huhu. gila gamble yg

    ReplyDelete
  2. haah yg..ko kenl jgk eh?? hehe..
    tau xpe weh..nsib baik ad die..kalo x, smpai skg aku dlm hutn agknye..huhu

    ReplyDelete

Kalau aku suka comment korang, aku approve. Hahaha.
Thank you in advance