Followers

”Sesungguhnya aku sedang menasihati kamu, bukanlah bererti akulah yang terbaik dalam kalangan kamu. Bukan juga yang paling soleh dalam kalangan kamu, kerana aku juga pernah melampaui batas untuk diri sendiri. Seandainya seseorang itu hanya dapat menyampaikan dakwah apabila dia sempurna, nescaya tidak akan ada pendakwah. Maka akan jadi sikitlah orang yg memberi peringatan.”

-Imam Hasan Al-Basr

Thursday, 18 November 2010

tajuk kene interesting

banyak blog yang aku baca bagi tips kalau nak tarik ramai orang datang blog kita, tajuk kene interesting..ha tu yang aku buat caption macam tu, bukan aku nak bagi tips macam mana nak buat tajuk interesting..aku pun tak reti aihh!! haha..

tak tahu nak update apa sebenarnya..semua bercampur aduk..masalah pelajaran, kewangan, rumah tangga lagi..aihhhh!..Sabtu ni aku balik UUM balik..ambil final exam..balik untuk 20 hari je..nasib baik! nasib baik! aku malas gila nak balik..kalau sah2 jodoh aku ngan jutawan mungkin aku da koyak tiket bus tak pun buat origami..ni angauwan pun tak tentu nak kahwin dengan aku lagi..so i need to have a bright future..aku tak kata dengan degree aku boleh berjaya..tapi aku bukanlah si buta huruf yang boleh bina casino dengan jayanya, aku pun takde harta macam Donald Trumph nak buat rancangan The Apprentice, otak macam Bill Gate jauh sekali la..tapi aku rasa aku ada peluang masuk rancangan Beauty and the Geek..haha *tiba2*..so aku just ada seciput degree yang di awangan lagi, untuk menjamin masa depan dan kelansungan hidup aku dan keluarga

bukan aku nak tanggung 100% perbelanjaan rumah tangga aku nanti..ingat aku ke yang akad nikah ha?? nak suruh gua tanggung, bagi gua yang akad nikah..lu pergi siapkan bilik pengantin..lagipun aku rasa aku dapat suami yang bertanggungjwab nanti..hehe..dan2 semua nak mengaku jadi bakal suami aku kannn?? haha..so di zaman yang masuk toilet pun mencekik darah, aku kene ada back up money nak tolong apa2 yang patut..contoh duit eletrik RM180.52, kalau aku kerja boleh aku topup 50sen tu, kalau tak kerja?? aku just boleh duduk dalam kereta, kau pergi bayar sorang2..haha..

in addition, contohnya kalau aku nak something, da goda merengek2 kat suami tapi dia tetap tak nak bagi, boleh aku guna duit sendiri..ye dakk?? tu kira derhaka tak?? suami tak bagi nak jugak??..tak kottt, bukan aku nak madukan dia pun..nak barang je..tak kan tu pun tak boleh?? hahahaha..aku banyak rancangan hidup yang buat aku perlukan banyak duit..so dari sekarang aku da start menabung..da 5 hari tabung tu dengan aku, baru ada 50sen..relax la, permulaan baru..jangan terkejut aku beli barang hantaran suami aku nanti guna duit syiling..

aku ada jugak impian nak bina rumah untuk parents aku..gila kau, ingat badan aku macam cicak koben tak larat angkat bata simen segala?? heh' memang tak larat pun..aku just nak sumbangkan duit la..aku kan anak sulung yang solehah serta berprestij..da2 cukup berangan!! study nuhh!! study pun tak habis lagi, ada hati berangan nak pegang duit sendiri..

7 comments:

  1. lg 5 taun cukup duit untuk nak beli perfume???wahh..brand apa nih?kne tggu smpi 5taun...kompem mahal!=)

    ReplyDelete
  2. kalo sehari kumpul 10sen, 5 thun bpe la sgt dpt..haha ;)

    ReplyDelete
  3. Hey i am suuper boy

    ReplyDelete
  4. kenapa tak super ring?? boleh makan2 =P haha

    ReplyDelete
  5. nadia betol2 praktikan kebebasan bersuara.....dia dh tulis pasal suami dia, perfume dan degree...
    mcm fortune teller plak...

    tp yg bagusnya cita2 dan semangat ko tu yg patut dicontohi...hahaha..:)

    ReplyDelete
  6. haha..bersuara yg x kuar suara la tapi..

    ha sila cthi..haha

    ReplyDelete
  7. haha..bersuara yg x kuar suara la tapi..

    ha sila cthi..haha

    ReplyDelete

Kalau aku suka comment korang, aku approve. Hahaha.
Thank you in advance