Followers

”Sesungguhnya aku sedang menasihati kamu, bukanlah bererti akulah yang terbaik dalam kalangan kamu. Bukan juga yang paling soleh dalam kalangan kamu, kerana aku juga pernah melampaui batas untuk diri sendiri. Seandainya seseorang itu hanya dapat menyampaikan dakwah apabila dia sempurna, nescaya tidak akan ada pendakwah. Maka akan jadi sikitlah orang yg memberi peringatan.”

-Imam Hasan Al-Basr

Friday, 19 November 2010

pre pra-sekolah


budak ni tahun depan masuk pra-sekolah..sebelum masuk betul2 aku ada ajar dia beberapa skill nak jadi gangster ketua kelas..ala2 orintasi la..potensi ada budak ni..jenis iku cakap cikgu (aku)..aku panggil dia Fakhri

apa yang aku ajar nampaknya berkesan..kene mintak upah kat parents dia ni..dialog2 di bawah setelah di brain wash selama 3 4 kali..budak2 ni senang sikit nak terima pelajaran

budak ni pelat s, jadi h..haha

lesson 1
aku : nak pergi tandas cakap apa kat cikgu??
Fakhri : cikgu, haya nak pergi tandas *dalam nada tak tahan gila*

lesson 2
aku : kalau nak susu cakap apa??
Fakhri : cikgu, nak nyusu cikgu

lesson 3 
aku : kalau cikgu marah cakap apa??
Fakhri : Cikgu rebe

*rebe = ala2 bajet baguss

lesson 4
aku : kalau cikgu suruh buat kerja cakap apa??
Fakhri : *sambil angkat tangan* cikgu haya nak balik umah dulu 

*rumah aku belakang sekolah dia je..haha

bagus fakhri ni, cepat pick up..ayong harap Fakhri dapat jadi pelajar terbaik..muda2 ni tak perlu serius sangat belajar..chill lah!! haha

kalau umi dia tahu aku ajar anak dia, agak2 dia kejar aku 1 rumah tak?? haha..siapa2 nak hantar anak dia orientasi ngan aku?? lai lai..gua on je ;)

3 comments:

  1. anda sedang merosakkan salah seorang bakal pemimpin negara...hahaha...~~~

    ReplyDelete
  2. ceritasekupang : hehe..da besr die boleh pk sndri nnt..hehe..gurau2 dgn budk2 best..sbb dorg innocent :)

    tqah : hahahaha..die ikut je weh..comel! haha..smbil tgk tv pun kalo aku tnye die jwb cmtu..haha

    ReplyDelete

Kalau aku suka comment korang, aku approve. Hahaha.
Thank you in advance