Followers

”Sesungguhnya aku sedang menasihati kamu, bukanlah bererti akulah yang terbaik dalam kalangan kamu. Bukan juga yang paling soleh dalam kalangan kamu, kerana aku juga pernah melampaui batas untuk diri sendiri. Seandainya seseorang itu hanya dapat menyampaikan dakwah apabila dia sempurna, nescaya tidak akan ada pendakwah. Maka akan jadi sikitlah orang yg memberi peringatan.”

-Imam Hasan Al-Basr

Sunday, 7 November 2010

naik buai - adat ke ni??

korang janganlah fikir naik buai kat playground tu pulak..ni naik buai after baby lepas pantang..jemput orang marhaban bagai..family aku ada yang buat, ada yang tak..apa simboliknya aku pun tak tahu..yang aku tahu aku nak gelak dengar lagu dorang..bukan sebab lawak, tapi comel..aku pulak rasa nak tidur dalam buai tu..haha

tadi ada majlis tu untuk anak cousin aku, Alif..hamboi! hamboi! siap pelamin kau..ada kad jemputan lagi..kalah orang kahwin macam ni..nasib baik kau comel Alif, kalau tak aku rendam dalam air sirap..haha

nasib baik tak guna bunga hidup..kalau tak aku tumpang bertunang tadi :D

rindu nak kene buai macam ni..da dekat2 20 tahun tinggalkan =')

tak percaya makcik aku da jadi opah..baik korang tak payah percaya aku da jadi makcik -_-''

pengakhirnya, botak la si Alif tu..da la gemuk!! rasa nak hiris2 pipi dia..aku paling suka kacau dia tidur..picit la macam mana pun, menguit sekejap je then sambung tidur..dasar koala!! haha..anak aku nanti, aku jerit2 kat  telinga dia suruh bangun..oh! tak sabar nak ada anak..haha..bla kau Beron!! belajar pun baru sem 3, jangan nak berangan!! huhu

aku tak banyak duduk dalam rumah..sebab ada aircond, karang tak pasal2 buaian tu runtuh pulak..aku da la ngantuk gila, malam tu cousin2 aku main PS kat tempat aku beradu tanpa memikirkan keperluan psychology manusia lain..so dari mengelakkan aku mengular dalam buaian yang indah tu, aku main tangkap2 gambar dengan minah albino ni

muka tak pernah berperasaan..hi mak! tak payah termenung jauh2..lambat lagi nak dapat cucu ye..haha

walaupun edit jadi black and white..orang tetap tahu mana 1 black, mana 1 whiteeee =P

No comments:

Post a Comment

Kalau aku suka comment korang, aku approve. Hahaha.
Thank you in advance