Followers

”Sesungguhnya aku sedang menasihati kamu, bukanlah bererti akulah yang terbaik dalam kalangan kamu. Bukan juga yang paling soleh dalam kalangan kamu, kerana aku juga pernah melampaui batas untuk diri sendiri. Seandainya seseorang itu hanya dapat menyampaikan dakwah apabila dia sempurna, nescaya tidak akan ada pendakwah. Maka akan jadi sikitlah orang yg memberi peringatan.”

-Imam Hasan Al-Basr

Friday, 26 November 2010

mati susa!! nak kawen pun susa!!

tiba2 teringat 1 dialog apek nak bunuh diri dari atas pokok dalam filem 3 madu P.Ramlee..hidup susa! mati pun susa!..aku tak pernah rasa hidup ni susah, sebab aku tau apa yang Allah uji tu kita mampu..ceh! ayat nak pasrah je..lagipun aku kan manusia yang redah apa je..janji aku bahagia..TAPI apa yang lecturer family law uji tadi memang dahsyatt susahnya!! bab kahwen je pun weh..selama ni aku ingat aku terel bab2 kahwin ni..sampai hari2 fikir nak kahwin je..susah sebenarnya wokkkk!!

actually practically tak susah kot..bukanlah aku kata bangun pagi, susukan anak, siapkan breakfast, kemas rumah, layan suami tu senang..sebab aku pun tak merasa lagi..tapi apa yang aku da rasa, teori nya ya Allah!! bisa membuat otak rasa macam otak lembu..3 jam tulis essay tak berhenti..tak berhenti..lagi sekali, tak berhenti!! soalan banyak gila, nak masukkan act lagi, kes lagi..cramp tak cramp jari kau?? kalau sarung cincin tunang sekarang mau bakal mak mentua suruh sarung sendiri, sebab jari bengkak

itu satu hal..soalan dia tak nak dahsyatt pulak!! macam aku da cerai 5 kali dengan 3 laki yang berlainan..mula2 kau wakilkan abang kau sebagai wali, tengok2 eh atok hidup lagi rupanya..so atok yang kene jadi wali..atok cerewet pulak tu, muka tak macam Cyril Takayama dia reject, apa dia ingat cucu dia rupawan sangat ke?? heh'..aku jugak yang kene selesaikan masalah..kes lain pulak, kahwin reti, buat anak lagi reti..tapi nafkah tak nak bagi!! cibai tak cibai!! aku jugak kene nasihatkan..kalau betul apa yang aku nasihatkan takpe, ni jawab tadi macam nak meruntuhkan lagi rumah tangga ada la!! eh Nadia, kata nak jadi lawyer, tak nak selesaikan masalah orang, pergi jadi posmen!! =P

huaaaa!! nampak gaya lambat lagi aku kahwin ni..teori pun hnfff hnnfff, praktikal apa ntah lagi, ye dak?? hai la..kalau lulus pun kira aku da bersyukur sangat la..kalau fail?? erk' hai junior
 ~(0.o)~

4 comments:

  1. aku tak paham betul, masalah orang pon kena jadi masalah kita...haha

    ReplyDelete
  2. tu la k.bell..suke sgt membuka pekung d dada! hahaha

    ReplyDelete
  3. cik nadia

    hal2 bab2 dgn islamic family law tu kena la tau betul2...cuba fahami dgn baik.. ak caya ko leh lakukan yg terbaik

    lagipun jgn ko baca dan hafal semata2 krn exam sbb nnti ko akn lupa pd amsa akn dtg..

    (sori ea.. ni ayt cuba jd motivator... arap ko xkisah..haha)


    klu bab2 islamic law ko xphm leh ty ak..ak pon blajar gak bab2 tu dulu....hahaha

    ReplyDelete
  4. hehe..thnx for remind me..sbb aku bljr last minit ke..i'll improve later ;)
    phm2, tp nk apply kt kerts tu yg pening..dgn mse x ckup..kalo suh buat prktikal leps kot..hahaha

    ReplyDelete

Kalau aku suka comment korang, aku approve. Hahaha.
Thank you in advance