Followers

”Sesungguhnya aku sedang menasihati kamu, bukanlah bererti akulah yang terbaik dalam kalangan kamu. Bukan juga yang paling soleh dalam kalangan kamu, kerana aku juga pernah melampaui batas untuk diri sendiri. Seandainya seseorang itu hanya dapat menyampaikan dakwah apabila dia sempurna, nescaya tidak akan ada pendakwah. Maka akan jadi sikitlah orang yg memberi peringatan.”

-Imam Hasan Al-Basr

Monday, 29 November 2010

jenayah dan MRSM

tadi tengah2 selak note crminal law tiba2 teringat kenangan hidup dekat MRSM Lenggong selama 5 tahun..apa biul nya entah kaitan criminal law dengan MRSM..mungkin time kat MRSM dulu aku selalu buat jenayah

paling selalu buat PONTENG..ponteng prep, ponteng pergi surau, ponteng assembly..apa je aku tak pernah poteng??..ponteng prep perkara biasa especially prep petang..hazab betul nak pergi..prep 3.15pm tak silap aku..kalau teringin makan ais krim, 3.30pm baru terpisat-pisat mata nak solat Zohor..pakai baju kurung, pergi koop beli aiskrim..habis makan aiskrim, maka tamatlah sesi prep petang..ayoh kita ke DS (dewan selera) pulak untuk menikmati dua ketul kuih dengan air teh panas

manusia lain punya bilangan tak pergi surau equal dengan bilangan aku pergi surau..paham tak?? haha..paling rajin pun aku pergi maghrib..tu pun saat2 genting nak exam..dah tu, jadi makmum masbuq je..tak datang time rukuk terakhir mesti sampai time sujud terakhir..tu pun terkedek-kedek baru nak pakai telekung..jahil! jahil!..ustaz bagi tazkirah, nampak aku baru nak tertonggek-tonggek solat..dulu surau MRSM bukan tutup guna langsir antara saf laki and saf perempuan..half je dia tutup guna kayu apa entah..so nampak la dari pinggang ke muka sebab ustaz tak nak dia membebel2 kat depan, kitorang krohhh krohhh kat belakang..haha..tapi aku dulu jarang kantoi tak pergi surau..tapi pernah kantoi secara berjemaah, kene solat atas jalan tar!! kau ada?? berlekuk-lekuk dahi aku kene batu kecik2 tu..beriman habis rasanya, ditemani lampu jalan gitu..kadang2 kereta lalu depan, ha sempatlah mengucap sambil2 baca al-Fatihah tu, kot2 kene langgar, tanam je terus kat padang sekolah tu!! =P

ponteng assembly kadang2 je..sebab nak pergi breakfast..ratu ponteng Eyda dengan Marzihah..haha..tak ponteng pun tetap kami paling lambattt..aku memang suka nyanyi lagu negaraku tengah2 jalan sambil mulut gigit roti bakar..berhenti pun sebab nampak ustaz Jantan (Penolong HEP) stare baekkk punyaa..nak nyanyi pun tak boleh, nanti roti terlepas dari gigitan..rugi tuuu! haha..sampai depan dia siaplah! orang lain beratur depan stage, aku beratur depan ustaz..tapi ustaz tu cool je..tak de nak marah2, just kene ketuk ketampi..alah! sikit punya hal! takde masalah..ketuk ketampi je punnn =P..tapi aku paling tak boleh lupa kantoi tak datang assembly dengan cikgu Ali..haha..yang tu sumpah lawak..baru nak keluar dari asrama, dia nak masuk..lintang pukang la lari tak cukup tanah nak menyorok..tapi dia nampak jugak..siap panggil nama penuh lagi..cess! kantoi tak bermaruah namanya tu..

aku buat benda2 tu tak pernah sorang2..sure ada gang la..link kene besar..

penjenayah bersama

muka yang ayu tak semestinya baik
muka yang sopan tak semestinya skema
mulut yang comel tak semestinya pendiam
muka yang cantik semestinya takde pakwe! haha *time ni masing2 single aku rasa* :D

rindu sandal aku tu la!!
tapi lagi rindu pada makhluk2 tu!!

4 comments:

  1. mesti ko skema giler kt mrsm...
    mmg hebat la ko ponteng assembly, ponteng pergi surau dan prep...

    ak igt ak je lompat pagar sekolah..
    kira berpengaruh jugak la ko kt mrsm tu ya..hahaha

    ReplyDelete
  2. lompt pgr xpernh la, nnt kain koyk..lompt prg aku pernh buat kt uitm je..haha
    kt mrsm ckupla skdr tru tndatgn wrden! haha

    ReplyDelete
  3. xtahan gelak ak bc entry ni...heaven gle life klu x jd ldp mse kt mrsm.
    ak la slh sorg yg kne smayg ats jln tar..hahak!

    ReplyDelete

Kalau aku suka comment korang, aku approve. Hahaha.
Thank you in advance