Followers

”Sesungguhnya aku sedang menasihati kamu, bukanlah bererti akulah yang terbaik dalam kalangan kamu. Bukan juga yang paling soleh dalam kalangan kamu, kerana aku juga pernah melampaui batas untuk diri sendiri. Seandainya seseorang itu hanya dapat menyampaikan dakwah apabila dia sempurna, nescaya tidak akan ada pendakwah. Maka akan jadi sikitlah orang yg memberi peringatan.”

-Imam Hasan Al-Basr

Monday, 22 November 2010

here again

aku kembali ke bumi Sintok petang semalam..fikir exam and for 20 days only, kalau tak jangan harap aku balik sini balik!! huhu..sampai semalam pukul 5.30ptg..da gelabah tak tahu nak masuk UUM macam mana..nak tunggu yang lain, dorang sampai around 7mlm..ha terima kasih je la..kalau sebelah station bus ada Mc'D ke hape ke takpe..ni ada pakcik2 teksi main dam aji..orang pergi haji, dorang main dam aji pun jadi la..tak kan aku nak join dorang pulak kan..

da la aku bawa beg sebesar boleh sumbat budak gimnastik..nak naik bus mau tersekat kat pintu..tak kan aku nak ikat beg belakang bus kot walaupun beg tu beroda..bukan apa, balik 10dec nanti aku plan nak seludup rak buku bawa balik, so memerlukan space yang besar..komik kat rumah takde rak!! hal serius ni..

nasib baik bila aku terjah 1 girl ni, dia pun budak Kachi and tiba2 datang sorang girl pulak mengaku dia budak Kachi..hah jodoh memang tak payah dicari, dia datang sendiri..hehe..so dari Changlun - Kachi RM16..hoh!! mahal gila..da la taxi takde aircond, alignment lari..fikir nak terkencing solat je, kalau tak mak rela balik jalan kaki sambil tarik beg gajah tu gaya lari dari rumah dengan langkah yang sayu!!..aku bayar RM6, so lagi dua bayar RM5 each je walaupun kolej aku lagi dekat, aku tak kisah pun, baru balik dari rumah la katakan..lepas tu dorang beria nak bayar 50sen kat aku..huk alooo! innocent gila..takpe2, tak perlu..kot2 nanti aku takde duit, aku lapar and terserempak korang dekat Kachi, aku pau sosej sebatang ye? =P

bila aku cakap kat mak aku naik taxi berkawan, dia tak percaya..dia ingat aku naik sorang2 sebab aku kan manusia yang redahhh apa je..berani pakcik tua tu nak buat macam2 kat aku..aku backhand sekali mau terkeluar dari taxi..tapi aku rasa pakcik2 kat sekitar Kedah ni baik2..nak kene banjir lagi tak?? haaa tau takut..baik jangan macam2, saya ada Allah *ces! macam aku punya sorang huhu*..eh tapi betul la, aku tak balik sorang..cukuplah kene bebel 3 hari sebab balik sorang naik taxi dari Kangar ke Changlun

sampai bilik kunci takde, so kene tunggu Chot sampai sambil tu ngumpat2 kat bilik Dila..aku syak kunci aku monyet curi buat spare nak masuk bilik time kitorg cuti..bila dapat masuk bilik, tengok kunci ada atas katil..tu la, lepas bencana alam ni, semua orang/binatang ada keinsafan diri..bila cerita kat mak kunci da jumpa atas katil, mak cakap ee Nadia, kalau ular da lama kamu kene patuk hehe..sebab sebelum balik hari tu aku cari kunci tak jumpa..eh tapi betul la aku rasa monyet baru pulangkan balik!!

*ok lah, nak berjuang untuk exam..pray for me..wish me luck buddies ;) 

No comments:

Post a Comment

Kalau aku suka comment korang, aku approve. Hahaha.
Thank you in advance