Followers

”Sesungguhnya aku sedang menasihati kamu, bukanlah bererti akulah yang terbaik dalam kalangan kamu. Bukan juga yang paling soleh dalam kalangan kamu, kerana aku juga pernah melampaui batas untuk diri sendiri. Seandainya seseorang itu hanya dapat menyampaikan dakwah apabila dia sempurna, nescaya tidak akan ada pendakwah. Maka akan jadi sikitlah orang yg memberi peringatan.”

-Imam Hasan Al-Basr

Saturday, 13 November 2010

amali gosok gigi

time korang sekolah rendah mesti ada kan, dalam setahun sekali klnik pergigian datang nak buat demo cuci gigi..semalamnya mesti cikgu pesan bawa cawan and berus gigi sendiri..berus gigi lawa takpe, ni da macam berus gigi cuci ikan..ha jangan main2 kau, ikan kat rumah aku semua berus gigi..haha..taklah, mak aku buat cuci perut dia..kelasss lagi pakai oral-b smooth..aku pun pakai colgate RM3.90 je..

oh pasal demo berus gigi..kalau ada rezeki, ada la tahun yang dapat berus gigi and ubat gigi free..bangga tak hengat kan time tu..sampai besar pun kalau dapat barang free aku bangga..hehe..lepas tu panggil kelas by kelas..nurse akan pegang gigi segedabak besar tu, students tenggong tepi longkangg, ikut instructions..haha..what a memory..kalau kat U dorang buat jugak camtu, aku pergi sembelih PNC..

part paling cuak nak cek gigi..aku pun tak tahu kenapa..gengster sekolah pun nyorok bawah meja, punya la takut...tapi aku cool je..aku suka volunteer pergi dulu sebab aku tak suke dengar2 rungutan yang tak muhasabah..eh ke munasabah?? apa2 la..contoh : sakit gila weh, nurse tu korek2 sampai rasa nak koyak mulut..ee tak nak cek gigi da, ada ke patut dia cek sampai terkeluar alat tu kat hidung..paling tak boleh bla, kalau lari2 masuk kelas macam kene histeria..heh' tak cool! tak cool! parasit je semua tu..tengok macam aku, lepas kena cek orang tanya sakit ke tak, aku just senyum..ha boleh bawa banyak maksud tu..suspen perlu ada..dedau kau!! haha

tadi aku tengok cerita ni..sampai part gigi tu yang aku terus terimbau nostalgia lama..hehe



kalau la dulu ada gigi sebesar tu atas van klinik kesihatan, mahu nightmare gua..haha..tapi ralit oh tengok cerita ni..100x tengok pun tak rasa bosan..Fatini la ni mempengaruhi aku!! study Nadia hoi! study!! ^^v

2 comments:

Kalau aku suka comment korang, aku approve. Hahaha.
Thank you in advance