Followers

”Sesungguhnya aku sedang menasihati kamu, bukanlah bererti akulah yang terbaik dalam kalangan kamu. Bukan juga yang paling soleh dalam kalangan kamu, kerana aku juga pernah melampaui batas untuk diri sendiri. Seandainya seseorang itu hanya dapat menyampaikan dakwah apabila dia sempurna, nescaya tidak akan ada pendakwah. Maka akan jadi sikitlah orang yg memberi peringatan.”

-Imam Hasan Al-Basr

Thursday, 4 November 2010

act of GOD

sepatutnya aku habis exam 2.12..tapi disebabkan masalah2 yang tak dapat dielakkan, exam postpone sampai 10.12..nak mengamuk pun tak boleh..act of God kan..nak buat macam mana..setiap kesusahan akan diikuti dengan kesenangan kan..ni namanya manusia hanya mampu merancang

masalahnya :

1. banjir..aku nak stay sini pun masalah..nanti kalau makanan takde macam mana..ramalan cuaca cakap start 8.11 akan hujan balik..

2. nak balik pun macam mana?? jalan tutup..tak kan nak mendayung sampan sampai Perak?? kot ye sampai Perak, sekali tiba2 ada kat Laut China Selatan..haha

3. and ada lagi satu ramalan, banjir dari Thailand akan datang sini..ewahh! macam nak buat lawatan amal pulak nak datang2..duduk kat Thailand diam2 la..

tapi yang bestnya, banyak lagi masa nak merendek baca buku..macam akan baca je kau ni Beron..da 20 tahun aku kenal kau, da faham da kau macam mana..da postpone bukan lagi rajin, tapi lagi malas..uhuuuu!

doakan semuanya berjalan lancar..Allah tahu apa yang dibuat..doa banyak2..insyaAllah ada jalan keluar and dipermudahkan segala :)

No comments:

Post a Comment

Kalau aku suka comment korang, aku approve. Hahaha.
Thank you in advance