Followers

”Sesungguhnya aku sedang menasihati kamu, bukanlah bererti akulah yang terbaik dalam kalangan kamu. Bukan juga yang paling soleh dalam kalangan kamu, kerana aku juga pernah melampaui batas untuk diri sendiri. Seandainya seseorang itu hanya dapat menyampaikan dakwah apabila dia sempurna, nescaya tidak akan ada pendakwah. Maka akan jadi sikitlah orang yg memberi peringatan.”

-Imam Hasan Al-Basr

Friday, 29 October 2010

film review - 3 idiots


amboi2, mentang2 next paper 8.11, sempat lagi kau buat case movie review eh?? haha..cerita ni sumpah best gila!!..siapa tak tengok, rugi woooo..banyak gila pengajaran cerita..its all about life, friendship and study..cerita ni lawak ada, sedih ada..full of lessons la orang kata..bagus cerita ni..aku ni nak jugak pengaruh korang tengok kan?? haha..tengok la weh!! cerita berkualiti macam ni, 10tahun sekali je keluar rasanya :D..pernah korang tengok cerita Hindustan yang tak de gaduh bawa parang bagai?? takde polis jahat?? hero tak pernah kantoi??..ada jumpa?? ha dalam cerita ni memang takde ok ciri2 munafik macam tu! haha

get your passion become your profession 

salah 1 ayat yang aku suka dalam cerita ni..betul weh!! dalam hidup ni baik buat benda yang kita suka, ikut kata hati kita..betul tak eyda?? :)..jangan buat sebab orang lain, nanti tak ke mana..unless korang senang jatuh minat kat something..da2, malas nak bebel.tengok je la cerita ni..takde roger aku, nanti aku bagi..tapi untuk budak2 UUM dengan kawan2 terdekat aku je la..kalau duduk kat Russia nak mintak, memang cari nahas!! haha

tak boleh handsome lagi ke kau?? ^^v

4 comments:

  1. haha..betol2! hehe' sokong ko..eh ak tgk cte nie ada part ak nanges kot..amir somel! aum!

    eh gatal gle nk aum aum..haha

    ReplyDelete
  2. aku pun ad part yg aku bergeng air mata.nsib baik hormon stabil..kalo x meraung da!! hahahha

    ya Allah, bukan takat comel, kiut miut..meoww! meoww! *sopan sikit* haha

    ReplyDelete
  3. SAYA. SANGAT. SUKA. CERITA. INI!

    Serius memang suka. 3 kali tengok ooooo. Haha. Banyak sangat benda boleh belajar dari cerita ni.

    1. Jangan terjerat dalam 'race' kehidupan sampai lupa untuk hidup.

    2. Pastikan belajar macam mana nak sambut anak walaupun lelaki. haha.

    ReplyDelete
  4. same goes to me..tp bru 2x tgk..best gile kn cerita die..+ amir khan hensem..haha..u should learn how to deliver the baby..hahah

    ReplyDelete

Kalau aku suka comment korang, aku approve. Hahaha.
Thank you in advance