Followers

”Sesungguhnya aku sedang menasihati kamu, bukanlah bererti akulah yang terbaik dalam kalangan kamu. Bukan juga yang paling soleh dalam kalangan kamu, kerana aku juga pernah melampaui batas untuk diri sendiri. Seandainya seseorang itu hanya dapat menyampaikan dakwah apabila dia sempurna, nescaya tidak akan ada pendakwah. Maka akan jadi sikitlah orang yg memberi peringatan.”

-Imam Hasan Al-Basr

Friday, 29 October 2010

done with business law -_-''

business Law masuk 4 topik..Hire Purchase, Agency, Direct Selling and Franchise..hampir 10 kali rasanya lecturer bagitau, time exam just provide Direct Selling Act and Franchise Act..so dengan bongkaknya franchise and direct selling aku sangat lah study sambil goyang2 kan kaki kat dinding, mulut kunyah keropok, mata jeling kat laptop selang 5 minit..

study hire purchase dengan agency memang aku serius sikit..duduk kat meja study, kunci jam selama 2 jam..selagi alarm tak berbunyi, aku akan gamkan bontot aku kat kerusi..skema kan?? masa depan anak ni weh..lagi 20 tahun kot2 anak aku baca blog ni, harus dia bangga aku fikirkan masa depan dia..hehe

sejam pertama

penuh beretika note aku

masuk jam kedua
yeah..memang 2 jam melekat kat kerusi, tapi menconteng je la kerja aku

dan hasilnya!!
bag di mata..kau mampu??

punyalah aku nak ingat hire purchase act tu, sambil tunggu Maria pun aku sempat selak2 lagi nota

serius kan muka?? 1 sem sekali je korang boleh tengok aku berwajah gini..siap boleh snap gambar lagi..kau ada?? haha

then kitorang sampai dewan, ramai yang tersadai kat luar muka suspen tak ingat selak2 note dalam kadar 110km/hour..sekali ada satu suara cakap woi! hire purchase die provide aku da senyum time tu, sebab nak kata aku hafal sebijik sejiban all the sections memang menipu la kan..then ada sambungan tapi direct selling dia tak provide aku da ngaaaaa!! matilaaa..aku memang nak depends kat direct selling act nak jawab soalan tu..hayoh! hayoh! pn. lecturer, tolong la jangan gurau macam ni lain kali, tak kelakar, rasa nak nagis ye!

tapi aku kan malas nak fikir banyak2..masuk dewan, baca doa, buka penutup pen, tenyeh tonyoh je la sesedap rasa atas kertas tu..nasib baik bahagian tu 15 markah je..apa Beron?? nasib baik?? ko ingat carry mark kau 60/60?? hanjenggg!! janganlah kantoi paper ni..malu I nanti kat anak2 I..auww! haha

No comments:

Post a Comment

Kalau aku suka comment korang, aku approve. Hahaha.
Thank you in advance