Followers

”Sesungguhnya aku sedang menasihati kamu, bukanlah bererti akulah yang terbaik dalam kalangan kamu. Bukan juga yang paling soleh dalam kalangan kamu, kerana aku juga pernah melampaui batas untuk diri sendiri. Seandainya seseorang itu hanya dapat menyampaikan dakwah apabila dia sempurna, nescaya tidak akan ada pendakwah. Maka akan jadi sikitlah orang yg memberi peringatan.”

-Imam Hasan Al-Basr

Friday, 1 October 2010

Day 01 → Something you hate about yourself.

1st trial..ahem' first2 da kene menjatuhkan maruah sendiri..aci tak kalau aku cakap yang aku tak benci apa2 pasal diri aku?? I love myself as God has created me perfectly from my own view ;)..ok2 kejap, aku tengah loading perangai apa yang aku tak berkenan dengan diri sendiri..hmmmmm

ok let's start..firstly, aku tak suka diri aku yang susah nak serius..bukanlah time ada majlis pengebumian pun aku boleh gelak2, maksud aku in most of the part..dalam pelajaran paling la tak boleh bla..aku jarang rasa nervous nak exam..so bila takde perasaan ni, aku tak belajar betul2, aku lupa aim aku nk bagi bakal anak2 aku hidup senang nanti, maka dengan itu hancuslah markah dan pointer aku, justeru itu siapa nak ambil aku jadi employee nanti?? lalu macam mana dengan masa depan bakal anak2 aku nanti?? ok melalut! tapi tu la, lepas ni aku akan try jd serius :l sekian

secondly, aku tak reti nak tunjuk apa yang aku rasa..bila aku sayang aku terajang, bila aku benci aku belai..itulah perumpamaannya..aku malu nak bagitau aku sayangg kat someone..especially cakap depan2.ohmaigod!! kalau aku cakap pun aku tak kan pandang mata orang tu..auww! pemalu rupanya Nadia ni :)..kalau aku marah pun aku simpan je, sebab aku tak reti marah especially dengan kawan2..betapa kononnya aku tak de perasaan, sampai auntie2 aku tak percaya yang aku menangis macam boleh buat 1 swimming pool time arwah tok aku meninggal 2 bulan lepas..heh' walaupun luar aku nampak macam batu, hati aku macam gula2 kapas warna pink tahu!! haha

thirdly, eh banyak la pulak, tadi konon takde..haha..ok2, lastly, pengakuan berani mati ni, sebenarnya aku ni manusia yang sangatlah kuat jeles..tapi tak ramai orang perasan..sebab aku boleh control..ahem'..kadang2 tu aku jeles sampai rasa nak terjun dalam gaung..bukan kat bf je aku boleh jeles, kat adik beradik pun, but in positive way la..aku jeles bila adik aku lagi perempuan dari aku!! haha..aku jeles bila mak aku sikatkan rambut adik lelaki aku..sebab tu aku kadang2 rindu nak duduk kat hospital, when both of my parents pay full attention to me..hahahahha!! gila attention seeker ko ni Beron..tak la, kadang2 aku amat perlu benda tu bila da berbulan2 tak jumpa parents aku..hehe..tapi aku jeles pun will not give negative effects either to me or others..sebab aku pandai simpan..sekarang korang da tau rahsia terbesar hidup aku..haha.jujurnya anak Roslan ni!! =P

tu je kot yang aku tak suka diri aku..sebab benda2 tu buat aku rasa tak cool ;) ngahahahaha!

No comments:

Post a Comment

Kalau aku suka comment korang, aku approve. Hahaha.
Thank you in advance