Followers

”Sesungguhnya aku sedang menasihati kamu, bukanlah bererti akulah yang terbaik dalam kalangan kamu. Bukan juga yang paling soleh dalam kalangan kamu, kerana aku juga pernah melampaui batas untuk diri sendiri. Seandainya seseorang itu hanya dapat menyampaikan dakwah apabila dia sempurna, nescaya tidak akan ada pendakwah. Maka akan jadi sikitlah orang yg memberi peringatan.”

-Imam Hasan Al-Basr

Wednesday, 1 September 2010

sekolah mengandung

tadi mula2 aku ingat nak riak ujub takbur tunjuk t-shirts yang aku beli semalam..huih ko!! sale tahap gaban..bayangkanlah 6 t-shirts PDI RM150 je..kau mampu?? kat pasar malam pun tak tentu dapat tahu..aku shopping time sale je, tak mampu nak shopping time tak de sale, mampu tengok je la..haha..tapi disebabkan USB aku takde, adik punya pulak  rosak, nanti2 la aku tunjuk..niat riak tu tetap ada..hahahaha..eh macam lari tajuk je..

oh iye..tadi aku nak bukak email yahoo, then ternampak 1 news ni, kalo tak silap aku kat Melaka, dorang nak tubuhkan sekolah untuk gadis2 yang tiada dara yang mengandungkan child out of wedlock..sopan sikit rasanya speaking, dari type anak luar nikah..heh..it's like WOW!! for me..bagi aku benda ni macam menggalakkan lagi aktiviti2 sumbang mahram tu..tapi maybe ade kebaikannya kan..wait and see la..universiti mengandung tak nak tubuhkan? ahaks!! tu je nak cerita sebenarnya, tajuk macam nak buat 7 perenggan pasal isu ni kan..haha..sila bengang dengan aku sekarang..

aku ada beli cardigan secara online..wah!! mak aku menyokong padu shopping online ni lepas dia nampak aku beli cardigan ala2 menutup bontot sikit..dia yang support, I mana ada duit nyah..nak jual body tak laku..hahaha..murah rezeki mak bapak aku tahun ni, yang untungnya aku..1000x Alhamdulillah :)..

next week rakan2 aku ajak berbuka bersama-sama..auww! dewasa sungguh rasa diri ini bila nak pergi bebuka dengan rakan2 sekolah menengah..tapi tiba2 rasa terbantut tumbesaran bila en. Roslan tanya macam2 sebab dia tak berapa yakin aku drive malam..oh daddy ku tak tahu aku selalu drive malam kat UUM..haha..misi menggoda ayah sendiri supaya membenarkan aku drive malam haruslah dimulakan dengan menolong dia bakar ikan untuk juadah berbuka hari ni :) ok people, doakan aku berjaya..heh'

ni yang malas bebuka kat rumah, pukul 5 perut da berbunyi dek terbau masakan di dapur..kalau kat U, sekrang aku steady lagi baru bangun tidur..haha


3 comments:

  1. wawa~
    best2 shopping...hehe~
    bestnyer nadia da shopping..
    dayah blom lg...x taw ble...
    nk tggu duit msok...smpi sign on pon,rasanya x gak msok2..huhu~
    da request kt akak2...tggu cuT skool dlu..=)

    ReplyDelete
  2. mir : nnt aku letk..hehe
    dayah : xpe, nk dkt raya lg byk sale kot..hehe

    ReplyDelete

Kalau aku suka comment korang, aku approve. Hahaha.
Thank you in advance