Followers

”Sesungguhnya aku sedang menasihati kamu, bukanlah bererti akulah yang terbaik dalam kalangan kamu. Bukan juga yang paling soleh dalam kalangan kamu, kerana aku juga pernah melampaui batas untuk diri sendiri. Seandainya seseorang itu hanya dapat menyampaikan dakwah apabila dia sempurna, nescaya tidak akan ada pendakwah. Maka akan jadi sikitlah orang yg memberi peringatan.”

-Imam Hasan Al-Basr

Saturday, 18 September 2010

sabar untuk 2tahun setengah lagi Nadia!

aku da sampai tempat yang paling aku tak suka untuk menginap!! bus pukul 11am, sampai bilik pukul 5pm..kalau naik flight mau sampai Mekah da aku..ok tipu!..arghhhh!! tak suka gila nak kembali ke kehidupan normal..kat rumah kehidupan aku tak berapa normal..bangun bila kene jerit dengan alarm semulajadi..makanan semua da disediakan..keluar jalan2..malam2 demam..tak normal la tu kan?? selalunya aku studyyyyyyyyyy je..ha tu baru kehidupan normal aku..haha

tadi naik bus sampai Alor Star..lepas tu naik pulak bus biasa masuk UUM..ikutkan darjah kesabaran, aku da layak mencarut dah..nasib baik aku teringat 1 buku ni, tajuk dia "Tersenyumlah"..so aku senyum je la tadi..menipu Beron!! muka aku kekwat gila kot..sebab aku sakit kepala..bus bergerak macam isi minyak masak bukan minyak diesel..

aku da rindu rumah, rindu family, rindu Fatini, rindu wifi kat rumah -_-''..after this, balik time raya haji kot! omaigod! 2 bulan lagi..ayyo macha..assignments ada 2 and tests pun ada 2 lepas ni..sumpah aku bawa balik buku dan sumpah jugak aku tak buka buku tu..buat sakit badan je bawa..huhu

aku tengah fikir cara2 nak immune kan diri bagi tak homesick, bagi cool je untuk 2 bulan ni..macam mana la seafarers yang kerja 6 bulan tak balik2..tak sasau ke duduk atas kapal tu tak jumpa family?? aku syak dorang pergi bomoh diri sendiri la..haha..yang seafarers perempuan lagi la aku tabik!! aku 6 minggu tak balik rumah pun da macam kucing lama tak mengawan, ni pulak 6 bulan..fuyyoooo! gagah gila mental dorang..cool! cool!..lembik la lu Nadia!! patutlah aku tak pernah bercita-cita nak jadi seafarer..haha

2 comments:

  1. nad! tiba2 aku pun cm tanak balik s.alam tp mengenangkan rakan2 ajak p open house..demi mkn ak gagah kan jiwa ak nad.kau kena gagah nad..kau harus kuat nad!

    eceh!! kalau pecah rangkap2..komen ak ley jd lagu!

    ReplyDelete
  2. aku lg mls weh!
    at least ko blk bndr
    aku blk hutn!!!
    phm x persaan tu!! huhu
    eyda
    aku rindu ko!!
    hujung thun nim kite g bukit merah k??
    hoyeah!!

    *komen aku berbentuk syair :)

    ReplyDelete

Kalau aku suka comment korang, aku approve. Hahaha.
Thank you in advance