Followers

”Sesungguhnya aku sedang menasihati kamu, bukanlah bererti akulah yang terbaik dalam kalangan kamu. Bukan juga yang paling soleh dalam kalangan kamu, kerana aku juga pernah melampaui batas untuk diri sendiri. Seandainya seseorang itu hanya dapat menyampaikan dakwah apabila dia sempurna, nescaya tidak akan ada pendakwah. Maka akan jadi sikitlah orang yg memberi peringatan.”

-Imam Hasan Al-Basr

Wednesday, 8 September 2010

my little 'helper'

aku diberi task untuk settlekan hal ruang tamu..aku rasa part ni la paling penting..orang datang beraya, mana pernah nak beraya dalam master bedroom kan?? so aku rasa aku diberi tanggungjawab yang sangat besar :) kene buat bersungguh-sungguh ni..da siap, letak signboard kat atas TV 'bhgian ni Nadia yang kemas'..mana tahu ada makcik anak hansem datang beraya ke, tiba2 berkenan buat aku jadi menantu..auww! market di situ..engineer jugak pemikiran aku ni..haha

aku beruntung. sangat beruntung..ada orang yang sudi tolong aku walaupun ruang tamu rumah aku ni besar kandang nak simpan harimau seekor je..aku hargai niat suci dorang..tapi rasa nak mengamuk pun ada


mula2 yek2 je tolong aku cabut langsir..memang gigih..lembab pun ye..tapi aku ni kan penyabar orangnya :)


datang bini dia, matila..dorang punggah je penyangkut2 tu..main jolok2 bontot..nasib baik pakai pampers, kalo tak, tak pasal2 tersula..haha..sabar je la kemas rumah dengan dorang..tiba2 sorang belakang kerusi, sorang panjat tingkap..nak jerit pun tak larat.biar je, jatuh bukan anak aku..hahahha

No comments:

Post a Comment

Kalau aku suka comment korang, aku approve. Hahaha.
Thank you in advance