Followers

”Sesungguhnya aku sedang menasihati kamu, bukanlah bererti akulah yang terbaik dalam kalangan kamu. Bukan juga yang paling soleh dalam kalangan kamu, kerana aku juga pernah melampaui batas untuk diri sendiri. Seandainya seseorang itu hanya dapat menyampaikan dakwah apabila dia sempurna, nescaya tidak akan ada pendakwah. Maka akan jadi sikitlah orang yg memberi peringatan.”

-Imam Hasan Al-Basr

Monday, 13 September 2010

Dunia semakin kejam

first2 tahu kes Sosilawati, aku da merungut dalam hati 'aduh, tambah la lagi 1 crminal case'..aku mengharap dia dijumpai dalam keadaan hidup..1. sebab sian kat anak2 dia..raya woi!! tok aku takde pun aku meraung, ni pulak MAK, bukannya mak jiran, mak kita!!

2. sebab aku tak nak menambhkan criminal case..criminal law da la banyak case, ni tambah lagi 1, matila!! aku merayu kat orang2 luar sana, jangahlah buat jenayah!! nak termuntah kitorang hafal case korang tahu!! nama orang zaman sekarang tak nak kalah Alfonso De Albuquerque pulak kan..susah nak hingat 

tapi overall aku kesian la..memang time ajal tu da dijanjikan hari tu,waktu tu..just cara dia mati tu sangatlah tak patut..nasib baik tak kene kerat kecik2 pastu buat rendang cicah dengan lemang..hoho..aku lagi kesian dekat 3 lelaki yang tak pasal2 kene jugak..lawyer tu hansem weh!! da anak pun..sian isteri2 and anak2 dorang..nanti da besar bila orang tanya ayah kau meninggal sakit apa??..ayah aku meninggal kene bunuh!! wehoooo..tak ke sadis dengarnye?? huhu

jahatnye sape yang buat tu..tak fikir ke kalau dorg kat tempat mangsa..badigol betul..kene rasuk syaiton agaknya..adoyai!! sebab duit sampai sanggup bunuh2..Sosilawati kene bunuh aku sure la ada kene mengena ngan duit..jutawan tu!! boleh ada cash money RM4juta dalam sekelip mata..ketar!! kalau aku RM40 pun tak tentu..tapi yang lain jadi mangsa jugak sebab kalau tak bunuh sure2 la dorang boleh jadi saksi

hidup ni kaya sangat susah, miskin sangat pun susah..kaya bahaya, miskin kene tindas..hmmm..kalau negara kita ikut Syariah Law sah2 aku rasa family magsa tuntut bayaran darah jugak as ganti, means kene bunuh penjahat2 tu jugak..tapi aku rasa undang2 yang ada cukup untuk dorang, buat dunia yang sementara ni..heh'

salam takziah untuk 4 sekeluarga tu..al-fatihah

No comments:

Post a Comment

Kalau aku suka comment korang, aku approve. Hahaha.
Thank you in advance