Followers

”Sesungguhnya aku sedang menasihati kamu, bukanlah bererti akulah yang terbaik dalam kalangan kamu. Bukan juga yang paling soleh dalam kalangan kamu, kerana aku juga pernah melampaui batas untuk diri sendiri. Seandainya seseorang itu hanya dapat menyampaikan dakwah apabila dia sempurna, nescaya tidak akan ada pendakwah. Maka akan jadi sikitlah orang yg memberi peringatan.”

-Imam Hasan Al-Basr

Tuesday, 31 August 2010

merdekakah kita??

cewahhh!! tajuk tak agak2..macam nak menyampaikan teks yang berilmiah je..da la, jangan percaya kat Beron ni, last2 karang die merapu jugak..hehe..walaupun aku macam ni, aku tetap berjiwa patriotik tahu?? rasa sayangg kat negara ni memang ada..tapi tak melebihi rasa sayangg aku kat en. sayangg..haha..ok diam Nadia!!..tipu lah kalau korang kata korang tak sayang negara..tak marah ke bila orang luar perlekehkan negara kita, tak rasa nak sumbat sape2 dalam tong sampah ke bila dia kencing atas jalur gemilang kita?? betul tak rasa macam tu?? ok sila lucutkan kewarganegaraan sekarangg!!

Jepun
kita pernah dijajah Jepun, yang mana kalau aku baca Ujang, walaupun Jepun tu comel, dia tetap digambarkan sebagai kejam..bagi orang minum air sabun la, kacau anak dara orang la..bagi aku Jepun tak bagi  apa2 kebaikan kat negara kita..kalau bawa Ultraman ke, Doraemon ke, nice jugak..ni setakat pandai nyannyi i want nobody nobody but you dengan sori sori sori sori, baik tak payah!! eh betul ke tu Jepun, ke Korea?? aku memang mengalami kecelaruan identiti sikit dengan dua negara ni, ape2 lah!

British
British ni bijak, dia jajah kita cara halus..tapi effectnya tinggal sampai sekarangg..contohnya budaya2 seperti Shuffle, Breakdance semua..asal dari mana?? bukan dari Kedah kan?? itu dari segi keracunan otak..dari segi pemerintahan lagi la trang tang2 nampak..yang nak nampak Melayu nya, sistem kesultanan je..yang lain, hangpa pikiaq sendiri..aku belajar Law, sah2 undang2 kita banyak beranak dari UK..dia ajar kita memrintah sendiri, tapi dengan cara dia..takpelah, janji PM aku nama Najib bukan Paul Smith

walaupun aku tak pernah kene telan air sabun, kene ngorat dengan askar Jepun..walaupun aku tak ada time Malayan Union dibubarkan, aku tak ikut Tunku Abd Rahman pergi London, aku tak lahir lagi time 31 august 1957, perasaan sayangg kat Malaysia ni tetap ada..so aku nak mengucapkan Selamat Hari Raya

HAPPY INDEPENDENT DAY
(ish British sungguh)

SELAMAT HARI MERDEKA
kepada bekas2 patriot negara, pemimpin2 negara dan semua rakyat jelata
1 Malaysia tak aku? ke macam TV3?? ^_^''

1 comment:

Kalau aku suka comment korang, aku approve. Hahaha.
Thank you in advance