Followers

”Sesungguhnya aku sedang menasihati kamu, bukanlah bererti akulah yang terbaik dalam kalangan kamu. Bukan juga yang paling soleh dalam kalangan kamu, kerana aku juga pernah melampaui batas untuk diri sendiri. Seandainya seseorang itu hanya dapat menyampaikan dakwah apabila dia sempurna, nescaya tidak akan ada pendakwah. Maka akan jadi sikitlah orang yg memberi peringatan.”

-Imam Hasan Al-Basr

Thursday, 26 August 2010

criminal law

alhamdulillah, petang tadi da habis jawab test criminal law..soalan senang gila weh!! betul ni, bukan ayat sarcastic..direct question bukan problematic question..soalan je senang, nak jawabnya susah!! haha..kalau bab akademik ni, mana pernah senang bagi Nadia Roslan..tambah2 law, banyaknya kene ingat aih!! statutes, cases, definition, acts, sections..semua la..nama case tak nak susah2 pulak kan..aku asyik tertukar nama je, defendant case ni jadi defendant kes lain..haha

tapi belajar criminal best..boleh try buat nanti, kata kena aplikasikan :D..newspaper hari ni ada kes bapak sembelih anak..astagfirullahalazim..bila baca rasa macam kejam sangat..tapi bile tau bapak dia ada mental problem background, nak buat macam mana kan..kalau ikutkan kes ni jatuh bawah defence of insanity..section 84 of Penal Code..cewahh!! gitewww!!..dengar cerita section tu je aku hafal..hahahaha..tapi ada certain cases yang bagi aku judgement dia tak adil..tapi tak nak discuss kat sini, karang baru aku masuk ISA..hehe


weeeiiii!! selasa depan aku balik weii...raya! raya! o kah ke hena..bus pukul 10.30pg..sampai paling cikai pukul 4petang..shopping2, berbuka dengan family, balik rumah!! hoyeah!! can't wait for that moment :)..

psstt, cik yani, HEPI BEFDAY :D


1 comment:

Kalau aku suka comment korang, aku approve. Hahaha.
Thank you in advance