Followers

”Sesungguhnya aku sedang menasihati kamu, bukanlah bererti akulah yang terbaik dalam kalangan kamu. Bukan juga yang paling soleh dalam kalangan kamu, kerana aku juga pernah melampaui batas untuk diri sendiri. Seandainya seseorang itu hanya dapat menyampaikan dakwah apabila dia sempurna, nescaya tidak akan ada pendakwah. Maka akan jadi sikitlah orang yg memberi peringatan.”

-Imam Hasan Al-Basr

Tuesday, 10 August 2010

cerita sebelum puasa

semua orang berkobar nak makan banyak2 sebelum puasa..macam la puasa tu sebulan tak boleh makan..cuma tak boleh makan tengah hari je..hehe..tapi aku and kawan2, mempunyai semangat waja untuk bersukan..majulah sukan untuk negara! hoyeah!! mimpi ape ntah, tiba2 semalam aku join dorang main badminton you!! da la lama  tak main, terus main tanpa warming up..ha memang syabas la kan..1 badan aku sakit gila, tp puas!! dpt kalahkan Wawa 2-0..haha..tapi sampai sekarang aku tak boleh diri lama2, perut rasa nak meletup..padan muka!! huhu..

minggu lepas aku pergi gym..kau mampu?? haha..aim aku nak rampingkan badan!! aku nak pakai kebaya nyonya ngan heels 4 inch raya nanti..kau jangan wat2 terbeliak biji mata pulak..nak badan 34 26 34..wow!! berangan ko Beron!! haha

kawan2 aku semua balik, tinggal Cha je..yang lain konon berhati mulia nak berbuka puasa pertama ngan mak bapak, ntah puasa ke tak..hehe..semalam hantar dorang pergi station bus..sempat singgah Secret Recipe lagi..ha ni ye MAKAN BESAR!! aku makan black pepper grilled chicken dengan jus apple kasturi..yummy sungguh!!hehe..eh tungguuu dulu, belum habis lagi, sebelum balik aku tapau kek oreo cheese..oh syurga dunia~~..duit ada ke tak, belakang citer..apa guna ayah aku yang manis kan?? huahuahua








tadi hantar Maria pergi airport..konon nak shoot balik UUM sebab ada kelas..tapi disebabkan setan2 tak kene ikat lagi, kitorang singgah KFC atas alasan berbuka sebulan nanti tak nak makan KFC..waklu!! haha..kelas ke mana, apa ke mana..and takde maknenye aku ber exercise selama ni, makan macam naga lapar!! haha

so sebelum cuba untuk memiliki badan yang ideal dalam masa sebulan ni, aku nak mengucapkan SELAMAT BERPUASA kepada semua manusia yang berniat nak berpuasa..aku doakan Ramadhan kali ni membawa lebih keberkatan dari yang lepas..ayohhh!! kejar pahala :)

No comments:

Post a Comment

Kalau aku suka comment korang, aku approve. Hahaha.
Thank you in advance