Followers

”Sesungguhnya aku sedang menasihati kamu, bukanlah bererti akulah yang terbaik dalam kalangan kamu. Bukan juga yang paling soleh dalam kalangan kamu, kerana aku juga pernah melampaui batas untuk diri sendiri. Seandainya seseorang itu hanya dapat menyampaikan dakwah apabila dia sempurna, nescaya tidak akan ada pendakwah. Maka akan jadi sikitlah orang yg memberi peringatan.”

-Imam Hasan Al-Basr

Thursday, 8 July 2010

malas

jarang aku ada perasaan malas..haha..tipu gileee ko Beron..dalam 375 hari, 5 hari je kot rajinnya..tapi sekarang rasa malas tu makin membuak-buak, bagai chocolate jatuh ke dalam ladang gandum dan burpppp jadila Coco Crunch..

sumpah malas nak balik!! balik UUM!! hutan simpan Sintok yang tersesat Universiti kat tengah2 tu..korang tak paham apa yang aku rasa sekarang..cewahh!! macam aku sorang masuk U, mcm aku sorg cuti 2 bulan, mcm aku sorg mls blk..kecoh la lu Nadia..

lusa aku balik, parents hantar.nasib baik parents hantar, kalau tak aku buat2 bagi kucing cakar tiket sampai barai..perasaan benci nak balik U mmg akan muncul setiap kali nak bukak sem baru..sem ni aku sem 3, masuk 2nd year..auww!! da ada junior..lagak harus mantap lepas ni, senior kan..hehe..tapi aku takut, aku ambil 5 subjek Law..insyaAllah boleh buat, doakan ye :)..tapiiiiiii aku ada subjek Business Accounting nanti..apakah?? lawyer semak akaun ke nanti bila ada firm sendiri?? huhu..tapi kawan aku kata yang aku belajar tu basic je..redah je la..sejak amik Law ni, aku macam fobia tengok nombor..haha..tadi aku buka Learning Care UUM, lecturer akaun tu da upload sylibus..mksudnya apa?? bagi aku maksudnya lecturer tu skem..haha..tengok je la nanti apa jadi..wuhhuuuu~

i'll miss this budak2 kecik yang ada kat rumah..mesti rindu nak marah dorang, gaduh dengan dorang, mandikan dorang, bancuhkan susu, tengok tv sama2, rebut remote, buaikan time nak tidur,kacau dorang tidur..nanti kat U sape nak kejutkan aku pagi2, kacau aku on9, ketuk aku dengan botol susu, gigit bahu aku..ayohh!! esok last day jaga dorang..harus buli habis-habisan!! haha..hey kids, I swear, u'll miss when i pampered u, u'll miss the time we take bath together :D, u'll miss the milk that i make, u'll miss when we played together and the most important is, u'll miss my high tone voice..haha..promise me, be a gud child to mak ok?? which is my mak, not yours!! tak aci oh budak2 ni, mak aku mak dorang, mak dorang mak dorang jugak..nasib baik aku kakak sedara yang mengalah dengan budak2 :))

ala da start rindu..sob sob sob :(

2 comments:

  1. comel budak2 tu..
    mcm mna nak letak gadget 'sile.merapu.disini' kat blog?

    ReplyDelete

Kalau aku suka comment korang, aku approve. Hahaha.
Thank you in advance