Followers

”Sesungguhnya aku sedang menasihati kamu, bukanlah bererti akulah yang terbaik dalam kalangan kamu. Bukan juga yang paling soleh dalam kalangan kamu, kerana aku juga pernah melampaui batas untuk diri sendiri. Seandainya seseorang itu hanya dapat menyampaikan dakwah apabila dia sempurna, nescaya tidak akan ada pendakwah. Maka akan jadi sikitlah orang yg memberi peringatan.”

-Imam Hasan Al-Basr

Thursday, 1 July 2010

girlfriend adik

aku ada seorang je adik lelaki..lelaki seperti dia memang tak nampaklah ura2 nak suruh mak yang carikan calon isteri, mesti nak cari sendiri, macam aku jugak..hehe..mak pun pernah cakap pasal jodoh ni 'eh cari sendiri, tak kuasa aku cari untuk korang, tak de masa'..oh ibu -_-..takde masa bermaksud bila kitorang da besar, ayah aku da pencen, dia nak berhoney moon ngan ayah aku berdua je, ulang type BERDUA je!! apa lah nasib anak2 bujangnya nanti..oh harus kahwin cepat sebelum ayah pencen!! hee~

aku ada juga terfikir perempuan macam mana la nanti jadi girlfriend adik aku..melihat dari rupa, adik aku tu maybe la ada orang nak..sebab lelaki tak hensem kan lagi laku dari lelaki hensem, janji kau baik hati..haha..kalau la girlfriend dia gedik mengada-ngada memang jangan hrarap aku nak approve!! walaupun bukan aku yang lahirkan adik aku, aku just melempang dia, tapi aku ada hak untuk tentukan siapa yang bakal masuk family aku..

lelaki tanggungjawab dia pada ibu..aku tak nak adik aku abaikan mak bila die da berkahwin or bercouple..sebab anak mak yang lagi dua tanggungjawabnya pada suami..hehe..banyak da kes aku tengok sebelum kahwin punyalah manja dengan mak, balik kerja peluk mak, tiap bulan masukkan duit yang banyak kat bank mak, tak pernah lupa beli ole2 untuk mak..bila dah kahwin, kene control dengan isteri, duit tiap bulan nak bagi kat mak pun isteri tapis!! what the hell kau perempuan?? mak die lahirkan dia, walaupun kau lahirkan anak dia, kau tak boleh amik hak mak dia kat dia ok!!

tu yang aku tak nak jadi kat adik aku..lelaki ni so far yang aku tengok, especially yang da anak, akan ikut cakap isteri, maybe sebab takut ape2 jadi, sian kat anak2..adik aku anak bongsu, so dia paling manja, cakap dia paling dituruti..so bila da besar kalau tak kenang budi mak ngan ayah sebab ikut cakap perempuan, memang nak kene sula dengan aku!! tak mustahil aku yang lempang bini dia nanti..haha

so Hafiz, here have some characteristics that MUST have in your future wife (ni kira aku da warning awal2 la ni, sungguh awal!! sebab adik aku baru nak ambil UPSR..haha)..

1. hormat orang tua - ni paling penting..aku pun dia kene hormat..contohnya beli rantai emas putih seutas!! haha

2. pandai ambil hati - kene bawa jumpa aku dulu baru aku bagi jumpa mak sebab mak aku lembut hati sikit dari aku..so kalau lepas kat check point aku, boleh pergi ke next check point yakni mak aku..hehe

3. berbudi bahasa - sempoi takpe, aku suka, boleh ngam!! ngam2 pun jangan ambil kesempatan pulak..bergurau ada hadnya..

4. memasak - tak pandai memasak takpe, boleh belajar *mcm ckp kt diri sendiri je*..nanti belajar dari aku, aku da teror masak time tu..haha..tapi jangan sampai bawang putih pun tak kenal..

5. control - jangan control adik aku, ni boleh ni tak boleh..selagi die tak buat dosa, jangan larang, mak aku da ajar die cukup da dari kecik..kalau aku nampak ciri2 queen control, siaplah!! jangan harap nak dapat title adik ipar Nadia Roslan..hehe

kejam tak aku?? haha..mane ade lah!! as anak sulung, aku mesti nak yang terbaik untuk family aku..korang pun kan?? kalau girlfriend adik korang tergedik-gedik merengek dengan adik korang depan korang, tak ke rasa nak lempang?? nak manja2 tempat lain la!! ko ingat da jadi girlfriend maknanya ko boleh conquer dia?? jangan harap!! dia ada kakak macam singa!! haha

aku kan kakak..heh'

No comments:

Post a Comment

Kalau aku suka comment korang, aku approve. Hahaha.
Thank you in advance