Followers

”Sesungguhnya aku sedang menasihati kamu, bukanlah bererti akulah yang terbaik dalam kalangan kamu. Bukan juga yang paling soleh dalam kalangan kamu, kerana aku juga pernah melampaui batas untuk diri sendiri. Seandainya seseorang itu hanya dapat menyampaikan dakwah apabila dia sempurna, nescaya tidak akan ada pendakwah. Maka akan jadi sikitlah orang yg memberi peringatan.”

-Imam Hasan Al-Basr

Monday, 5 July 2010

gastrik

aku keturunan Raja Gopal, makanya aku sangatlah suka dengan PEDAS *tak tahu apa kaitan sebenarnya, saje nak bagitau aku keturunan Raja (pronounce harus baku)*..janganlah bandingkan muka aku dengan Raja Gopal, nenek aku keturunan Hang Li Po, so serba sikit da lari ke'pure'an Raja Gopal Subramaniam..

aku dengan pedas bagaikan air dicincang tak akan putus, bagai aur dengan tebing, bagai bulan dipagar bintang..stop Beron!!..ok2, continue..tapi tak semua benda bahagia bila tengok kita bahagia..contohnya, perut aku sendiri..dari baby sampai da nak jadi mak baby, dari kempis sampai berlemak, perut aku sangat anti dengan pedas..ibarat Tom and Jerry, kadang2 je baiknya..

bahananya aku..baru lepas operation apendiks..ada terselit bahagia sebab lepas ni tiada penghalang cinta aku dan si pedas..tu la orang kata, jangan sangka air yang tenang tak ada buaya, anaconda pun ada..sekarang ni aku suffer gastrik pulak dah

en. Roslan memang pantang anak2 or bini dia sakit, kelam kabut ribut dia cari ubat..dan hasilnya, aku DIPAKSA minum susu setiap malam..setiap malam!! setiap malam!! ok cukup..kalau susu mak aku on la, da lama tak bergayut, da dekat2 18tahun da, rasa rindu tu menjelma juga kadang2..ok Nadia, jgn over!!..ni ayah aku bagi susu kambing..oh no!! oh tidak!! nehi!! tak sanggup nak ber'ibu' susuan kan kambing, tak sanggup ada abang susuan kambing!!

da la mahal susu tu..sebulan kos dia RM60..bagi aku mahal, sebab RM60 tu boleh makan seminggu..but it's really good for gastric la..tak kisah la kan good ke ape, sebab aku memang tak kisah sangat pasal kesihatan aku sendiri, tu selalu kena bebel ngn en. sayangg..huhu..tapi kalau mak aku tak bancuhkan setiap malam, susu jadi debu la..aku suka buat2 lupa bab ni, tapi ayah aku tak pernah lupa -_-''..so makanya, mak kene duduk ngn Nadia kat UUM..hehe..

ayah aku kata susu tu bagus untuk kesihatan, nabi2 kita dulu pun minum susu kambing, zaman kita je minum susu lembu *eh aku minum susu ibu* sebab yahudi yang komersialkan, padahal sampai sekarang orang yahudi sendiri minum susu kambing sebab dorang tahu susu kambing lagi berkhasiat dari susu lembu..

sebagai anak yang solehah, aku telankan jugak la..aku bukan tak minum susu, it's just not my routine..langsi tak langsinya, sorang cousin aku, Hadif, yang disahkan belum mumayiz dan belum bersunat, setiap kali dia nampak aku minum susu tu, dia cakap "ee bau ambing"..sumpah weh!! susu tu bau susu biasa je, sedap lagi dari susu biasa, dia rasa susu + vanilla..lagi satu yang aku peliknya, mana Hadif tahu kambing busuk?? cess sungguh!!..da kata sedap kenapa kau tak suke minum Beron?? satu, sebab aku memang dilahirkan untuk membantah je kerjanya..dua, sebab tujuan kesihatan, cuba ayah aku suruh makan dengan coco crunch, 1 balang aku tibai!! huahuahua

2 comments:

Kalau aku suka comment korang, aku approve. Hahaha.
Thank you in advance